Turnu Severin: Mircea Mărculescu, inginerul pasionat de filatelie
0Colecţioneză timbre încă de pe vremea când era copil. În jumătate de secol a acumulat sute de exemplare din peste 15 ţări.
Mircea s-a născut în orășelul Lupeni, dar locuiește în Drobeta Turnu Severin de când a terminat studiile superioare.
A venit în județul Mehedinți ca tânăr stagiar al Santierului Naval din Severin și nu a mai plecat. Tot în Severin și-a cunoscut soția cu care s-a stabilit aici.
L-au atras foarte mult obiectivele turistice din zona Mehedinţiului, dar în acelaşi timp susţine că i-a luat ceva timp să se obişnuiască cu mentalitatea oltenilor.
”Nu am crezut că voi rămâne în oraşul asta, poate soarta a fost să se întâmple aşa. Mama mea avea o vorbă ... „Dumnezeu le aranjează pe toate” şi cred că e adevărat. Neşansa mea a fost că am prins un val de diponibilizări şi a trebuit să renunţ la ideea de a urma o carieră în domeniu”, ne spune acesta. După ce a fost disponibilizat s-a angajat ca inginer mecanic la o intreprindere, unde lucrează şi în prezent.
De mic copil colecţionează timbre
Încă din copilărie, acesta s-a dovedit a avea o pasiune pentru filatelie.
„ Pasiunea mi-a fost insuflată tot de tatăl meu, colecţionam din pură plăcere, nu sunt profesionist. Eram copil, ţin minte când mergeam împreună şi cumpăram timbre, era un moment de mare amuzament pentru mine. Am în momentul de faţă aproximativ paisprezece clasoare filatelice şi îmi face o deosebită plăcere să le mai analizez din când în când”, ne mai spune acesta.
Deşi a primit oferte pentru a-şi vinde colecţia pe sume considerabile, susţine că o amintire plăcută este mult mai de preţ decât o sumă de bani.
„ Puteam să le vând de atâtea ori, dar nu am vrut. Nici măcar când am trecut prin perioade mai grele, iar suma respectivă poate însemna mult pentru mine, dar valoarea lor materială nu se poate compara în nici un fel cu cea sentimentală. Este modul meu de a ţine vie amintirea tatălui meu, lucru care contează mai mult decât nişte bani”, spune inginerul.
Întrebări şi răspunsuri:
Care consideraţi că este cea mai mare realizare a dumneavoastră?
Nu pot spune că am realizări deosebite, lucrul cu care mă mândresc cel mai mult este familia mea minunată. Am doi copii deosebiţi şi o nevastă pe care o iubesc enorm, iar ăsta este cel mai de preţ lucru pentru mine.
Cum vă vedeţi peste 10 ani?
În mare parte la fel ca şi acum. Nu sunt adeptul schimbărilor radicale, probabil o să am mai mult timp liber petru mine şi hobby-urile mele. Mi-ar place să mă duc mai des la pescuit şi să ne reunim mai des cu toţii, în familie.
Ce-i place?
Iubesc pescuitul. Mă relaxează extraordinar de mult, este un hobby de- al meu încă din copilărie, de când mă duceam cu tatăl meu la pescuit. De asemenea, mă mai delectez de câte ori am ocazia cu o muzică bună.
Ce nu îi place?
Asemeni tuturor ardelenilor, nu îmi plac oamenii mincinoşi, noi suntem mai franci şi nu prea ne stă în fire să minţim. Prima dată când am venit în Oltenia, am avut un şoc, apoi am început să mă obişnuiesc cu obiceiurile locului.