Turnu Severin: Frontiera, dotată cu ambarcaţiuni de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi (IJPF)  a primit pentru folosirea în serviciul de supraveghere a frontierei de stat 4 ambarcaţii de patrulare şi intervenţie care vor determina creşterea eficienţei misiunilor poliţiştilor de frontieră severineni pe fluviu.


Navele de patrulare și intervenție tip „ONIX 26 SD” dispun de GPS performant, tehnologie radar, sistem cartografic, sonar sau sistem automat de comunicare și climatizare. În plus la bordul noilor ambarcaţiuni sunt dotate cu sisteme de identificare Nauticast, cu binoclu şi ochelari de vedere pe timp de noapte în infraroşu.

Mai mult, ambarcaţiunile în valoare de circa 140.000 de euro nu au costat nici un ban statul român. Firmele producătoare sunt din Croația şi au fost plătite integral din fonduri europene nerambursabile, cu ajutorul facilității Schengen.

„Aparatura performantă de la bordul ambarcaţiilor permite  o reprezentare a scenariului traficului înconjurător. Astfel, în cazul producerii unor evenimente de frontieră, se poate stabili cu exactitate locul săvârșirii infracțiunii, contravenției sau depășirii liniei de frontieră. Șalupa asigură condiții moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă și intervenție oportună”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinți, comisar șef Valeriu Pera.


Cele patru ambarcaţiuni fluviale au o lingime de 8,2 metri, o lăţime de 3,07 metri, un pescaj de 0,52 metri, un rezervor cu capacitatea de 400 litri şi o viteză cuprinsă între 30 şi 40km/h. Este deservită de un echipaj format din 2 poliţişti de frontieră şi are o capacitate de transport de 6 persoane, inclusiv echipajul.

Alte avantaje ale noilor șalupe sunt reprezentate de scheletul din aluminiu din care sunt confecționate, dar și de chila întărită cu o structură de oțel, care mărește rezistența navei în cazul unei lovituri dure în timpul navigației.


Cele 4 ambarcațiuni de patrulare și intervenție vor fi repartizate la sectoarele subordonate Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Mehedinți.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite