Turnu Severin: Constantin Mitroi, ninja care antrenează trupele DPIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Constantin Mitroi, ninja care antrenează trupele DPIR
Turnu Severin: Constantin Mitroi, ninja care antrenează trupele DPIR

La 46 de ani, activează în cadrul Poliției Comunitare Severin, însă antrenează unitățile speciale din cadrul instituției unde lucrează, dar și pe mascații din DPIR Mehedinți.  

Deși astăzi deține centura neagră în Shinobi Bujutsu, arta luptătorilor ninja, iar în plus antrenează trupele speciale DPIR dar și cele din Biroul Intervenții Rapide din cadrul Poliției Comunitare,  Consatantin Mitroi a visat de mic copil să devină un mare fotbalist. Până la vârsta de 18 ani chiar a jucat fotbal, legitimat prima oară fiind la Olimpia Vânju Mare. Viața însă i-a oferit cu totul altceva. Până aici însă, a vrut să devină medic veterinar dar a lucrat ca laborant CTC la Exploatarea Minieră Mehedinți. Nemulțumit de faptul că nu a reușit la Facultatea de Medicină Veterinară Timișoara, a încercat doi ani consecutiv la Facultatea de Educație Fizică și Sport București. Cariera în artele marțiale a început-o însă la Timișoara în jurul anilor 1982. „Dacă tot nu am luat examenul la Facultatea de Medicină Veterinară din Timişoara, am petrecut acolo ceva timp. Împreună cu un coleg din Severin, mă antrenam pe ascuns cu doi marocani. Atunci nu aveam voie să facem astfel de antrenamente. Abia după 1989, am putut să practic acest sport şi să mă implic mai mult în artele marţiale”, declară Constantin Mitroi.

Antrenat de luptător în Beretele Verzi

În jurul anilor 1996, Constantin Mitroi se antrena la Piteşti şi Bucureşti. „În aceea perioadă mă antrenam la Bujinkan România Shibu, la Piteşti, dar şi la Bucureşti, la Genbunkan România, sub comanda belgianului Guy Aerts, reprezentantul european al stilului genbunkan, fost luptător în Beretele Verzi, omul care a antrenat şi trupele speciale ruse. Erau antrenamente extrem de grele. De multe ori când trebuia să mă scol din pat, juram că nu mă voi mai prezenta la antrenamente. Însă o luam iarăşi de la capăt. Au fost ani de zile de muncă asiduă, de program strict, antrenamente epuizante. Am început cu centura albă iar din 2002 deţin centura neagră la Ninjutsu. Am continuat însă şi pe Budokai, unde director tehnic îl aveam pe Semi Shilt, antrenor olandez la Şcoala de K1”, ne povesteşte Constantin Mitroi.

Propria sală de arte marţiale

 Începând cu anul 2001, Constantin Mitroi a deschis propria sală de arte marţiale, elevii săi participând la o serie de întreceri sportive naţionale şi internaţionale. „La ora actuală am în jur de 20 de elevi. Numărul lor ar putea fi mult mai mare, însă nu am oprit decât pe cei ce se ţin de muncă. Un timp am avut la antrenamente şi pe fiica mea, însă acolo muncim toţi la una şi transpirăm toţi. Nu am putut să trec cu vederea că fata mea nu putea ţine pasul cu noi la antrenamente. Aşa că a renunţat la artele marţiale”, mai susţine Mitroi.

De un an şi jumătate, Constantin Mitroi face parte din Poliţia Comunitară, iar în o mare parte a timpului pregăteşte echipele speciale de intervenţii. „Acum pregătesc trupele speciale DPIR din cadrul IPJ Mehedinţi, dar şi trupele de intervenţii din cadrul Poliţiei Comunitare. Cât despre artele marţiale, ele sunt un mod de viaţă. Alţii le percep ca pe un mod de răzbunare, dar un adevărat practicant de arte marţiale nu va folosi stilul de luptă şi tehnicile învăţate în acte huliganice”, mai susţine Constantin Mitroi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite