Imagini apocaliptice la Vadu. Zeci de lebede moarte plutesc pe un iaz. GALERIE FOTO

Imagini apocaliptice la Vadu. Zeci de lebede moarte plutesc pe un iaz. GALERIE FOTO

A murit pe apă

Păsările moarte au fost descoperite de doi fotografi tulceni, într-o tura foto, lângă unul din iazurile de decantare dintre Corbu şi Vadu.Garda de Mediu, comisariatul Delta Dunării, s-a autosesizat şi a luat probe din zonă

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Baciu şi Iliuţă Goean, doi cunoscuţi iubitori ai naturii şi ghizi turistici în Delta Dunării spun că au găsit la Vadu, în judeţul Constanţa, pe teritoriul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, peisaje apocaliptice.
„Iazul de decantare miroase puternic a chimicale, prima impresie a fost de miros de sodă caustică. Malurile erau pline de păsări moarte, în special lişiţe dar şi lebede, raţe mari şi raţa cu cap castaniu. Nu am mers pe toata balta de scârbă faţa de ce se întâmpla în această zonă aşa că nu ştim proporţiile reale ale acestei .... ce este aceasta?“ se întreabă Iliuţă Goean.
Ieri cei doi s-au întors la acel loc al morţii ca să vadă ce se mai întâmplă, ce măsuri s-au luat de către autorităţi.
„ Nu era nimeni acolo, nu am găsit decât cartuşe proaspăt trase, păsări moarte, păsări în agonie care mureau sub ochii noştri, miros de moarte“ mai spune Iliuţă.Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Incursiune în duhorile morţii

„Nu este în intenţia mea de a şoca cu imaginile respective. Am găsit moarte sute de păsări,probabil mai sunt şi alte specii dar duhoarea care vine din câteva ţevi,o apă caldă cu miros înecăcios şi oribil, ne-a alungat din zonă. Pe stuful de lângă dig am găsit moarte multe,foarte multe păsări,unele decapitate, altele în stare de congelare.Moarte.Unele au asortate şi câteva cartuşe alături,pentru decor şi culoare.Acum două zile am fost în zonă şi cartuşele nu erau acolo.
De o săptămână am anunţat că sunt păsări care mor de foame sau altă boală, şi  nu s-a schimbat nimic. Nu o amendă rezolvă problema, ci fapte.Orice care să salveze de la moarte păsările.Dacă vă pasă...vă rog,împraştiaţi vestea“ spune Mihai Baciu.
Cert este că deşi până în ziua de azi am semnalat autorităţile, nici o reacţiei oficială nu a fost făcută public.Doar comisarii de mediu de la Garda de Mediu comisariatul Delta Dunării s-au autosesizat în urma semnalelor din ziarul Adevărul şi au trimis o echipă de control la faţa locului.Restul probabil vor analiza situaţia după zilele libere de la sfârsitul săptămânii.

citeste totul despre: