Vaporetto pe Bega, din vara anului viitor. Şapte vapoare vor oferi transport public pe apă

Vaporetto pe Bega, din vara anului viitor. Şapte vapoare vor oferi transport public pe apă

Reabilitarea malurilor Begăi s-a realizat în proporţie de aproape 40 la sută

În vizită de lucru pe şantierul de pe malurile Begăi, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a dat asigurări că în 2015 vor circula primele vapoare ale RATT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Primăriei s-au întâlnit cu cei de la ADR Vest pe teren, pentru a vedea cum stau lucrările de reabilitare a canalului Bega, realizate pe fonduri europene. Venind vorba de navigaţia pe Bega, Nicola Robu a dat din nouă asigurări că la anul, pe vreme aceasta, vor circula celebrele Vaporetto.

“Avem nouă staţii de vaporetto, vom achiziţiona şi aceste mijloace de transport în comun. Dăm drumul de anul acesta la licitaţia pentru aceste vapoare şi sunt convins că vor fi foarte folosite aceste mijloace de transport în comun, cel puţin pentru agrement, dar nu exclud viabilitatea unui transport în comun cu astfel de mijloace. Vor fi şapte vaporetto, RATT va gestiona acest tip de transport. În 2015 vom circula, garantat, cu vaporetto pe Bega”, a declarat Nicolae Robu.

Conform spuselor lui Robu, reabilitarea malurilor Begăi este în grafic. În acest moment proiectul este finalizat în propoţie de aproape 40 la sută.

Termenul de finalizare este iunie 2015. Achiziţionarea vaporettelor va reveni în sarcina Primăriei, pentru că ele nu erau eligibile în proiectul european.

 

citeste totul despre: