O timişoreancă promovează România peste hotare, cu ajutorul unui blog. A studiat Arhitectura în Danemarca, apoi s-a mutat în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Codre FOTO Arhivă personală
Mihaela Codre FOTO Arhivă personală

Timişoreanca Mihaela Codre (26 de ani) a ales să plece din România la vârsta de 18 ani, pentru a studia Arhitectura în Danemarca (la Aarhus). După facultate, a decis să continue viaţa la Londra.

Cu toate că este ruptă de România din adolescenţă, tânăra s-a gândit să promoveze cum poate ţara ei de origine. Aşa că a făcut, mai mult din hobby, un blog de călătorii, în limba engleză, visitromaniaonline.com, prin care vrea să-şi promoveze ţara.

„Am început cu oraşele mari, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov. Voi posta despre Alba Iulia acum. Promovez şi evenimentele care au loc, cum a fost Untold-ul. Le dau sfaturi de toate felurile, de la locuri, la buget şi unde pot sta. O să fac şi despre zonele în care este proprietar Prinţul Charles. Pe viitor, vreau să mă axez pe Timişoara, să vină lumea aici“, a explicat Mihaela Codre.
 

În ceea ce priveşte plecarea ei în Danemarca, tânăra mărturiseşte că nu i-a fost uşor, a făcut meditaţii la engleză şi, după redactarea unei scrisori de motivare, a urmat un interviu cu un reprezentant al facultăţii. Ca orice student, pentru a se putea intreţine şi-a găsit rapid şi un job. „Am lucrat la curăţenie, în baruri, ce fac studenţii“, a adăugat tânăra.

Mihaela Codre FOTO arhiva personală


În anul cinci, a avut de ales locul unde va face un internship şi s-a decis pentru Mexic, mai ales că-i plăcea să călătorească: „Sora unui amic de acolo lucra la o companie, am trimis CV-ul la ei şi m-au luat. A fost foarte fain. Şase luni a fost intershipul şi apoi am mai stat o lună să călătoresc“, a mai povestit românca.

Mihaela Codre FOTO arhiva personală

A fugit de frig

Revenită în Danemarca, timişoreanca a obţinut un loc de muncă în cadrul facultăţii, pentru a-i ajuta pe cei care urmau să vină la studii, dar în scurt timp s-a angajat la o firmă de arhitectură. „Mi-au dat 5.000 de coroane, cât să-mi plătesc chiria. Cam 700 de euro. Viaţa acolo foarte scumpă. Acei ani mi s-au părut acei ani o supravieţuire continuă. Şi oamenii sunt reci“, a mai spus Mihaela.

Sătulă de vremea friguroasă din Danemarca, tânăra a decis să facă o schimbare. S-a mutat în Anglia, la Londra. „Am avut de ales între un job foarte plictisitor şi un «cine ştie ce va fi». Mereu am mers la risc. Mai bine încerc. Dacă nu e să fie, mă pot întoarce. Viaţa trece, trebuie să baţi fierul cât e cald“, a adăugat Mihaela Codre.

Mihaela Codre FOTO arhiva personală


 

Viaţa agitată din Londra

Tânăra spune că, în ceea ce priveşte Londra, pur şi simplu a trimis mai multe CV-uri. „Le-am scris că sunt dispusă să vin să lucrez o lună pe gratis, să mă cunoască. Directorul unei companii mi-a răspuns că avea nevoie de cineva, pentru că tocmai au plecat doi angajaţi. Le-am spus că am nevoie de trei săptămâni să-mi fac şi eu bagajul. Şi aşa am ajuns la Londra“, a mai povestit Codre.

A avut deja mai multe proiecte la care şi-a adus contribuţia, iar acum lucrează la edificarea a două spitale în Antigua, cunoscuta insulă din Caraibe. „Viaţa din Londa e agitată. E un aşa mix între iubire şi ură. Lucrez de la 9 la 18, de luni până vineri. După acest Brexit, toată lumea e speriată, inclusiv britanicii. Nici ei nu ştiu ce va fi, mai ales că Londra a votat pentru rămânerea în UE. La noi la firmă, 80 la sută dintre angajaţi sunt internaţionali. Avem polonezi, italieni, portughezi, spanioli. Ni s-a spus că toată lumea are job-ul asigurat, iar dacă va fi nevoie să facă permise de muncă, le vor face. Au mai făcut asta şi înainte“, încheiat Mihaela Codre.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite