Ebola aduce măsuri de siguranţă la Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsuri speciale la Aeoroportul Transilvania din Târgu-Mureş! După ce 12  persoane s-au întors din Vestul Africii şi se află acum sub supraveghere medicală, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a cerut tuturor aeroporturilor civile să ia măsuri speciale pentru depistarea călătorilor suspecţi de a fi contactat virusul Ebola.

     În cazul în care se dovedeşte că există o singură persoană suspectă, angajaţii Aeroportului sunt obligaţi să ia măsuri pentru prevenirea transmiterii virusului la alţi călători. Pasagerii vor fi izolaţi, iar aeronava va fi izolată şi dezinfectată.
   La această oră, angajaţii Aeroportului Transilvania care operează cu bagajele pasagerilor sau intră în contact direct cu aceştia poartă mănuşi de unică folosinţă. Toţi angajaţii sunt pregătiţi să recunoască primele simptome ale bolii şi sunt informaţi despre felul în care evoluează. Mai mult, conducerea Aeroportului a desemnat o zonă de carantină pentru pasagerii suspecţi, care are toaletă separată şi nici un punct de legătură cu restul călătorilor.
   Angajaţilor Aeroportului Transilvania li s-a cerut să ia legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Mureş în cazurile suspecte. Mai mult există şi un plan de acţiune care este pus în aplicare şi a fost stabilit un lanţ de alarmare, dacă e cazul. „De asemenea, va fi desemnată o zonă pentru izolarea şi dezinfecţia aeronavei precum şi a bagajelor. Se va elabora, împreună cu autorităţile de sănătate publică, un model de card cu informaţii pentru pasageri despre simptomatologia şi transmiterii bolii, precum şi acţiunile ce trebuiesc luate de pasageri dacă suspicionează o posibilă infecţie cu virusul Ebola” se arată în informarea emisă de conducerea Aeroportului Transilvania.
   Primele cazuri de ebola au apărut în luna martie.  Până acum, peste 4.000 de persoane au murit din cauza bolii în Liberia, Guineea, Sierra Leone şi Nigeria. Virusul a lovit şi în SUA unde un bărbat a murit, iar infirmiera care l-a îngrijit a contactat şi ea virusul.
   În Europa, doi preoţi care s-au întors în Spania, au fost atinşi de Ebola, iar o infirmieră care a intrat în contact cu ei s-a îmbolnăvit. Şi în Germania, un pacient adus din Africa pentru tratament a murit din cauza viruslui.

Primele simptome:
 
     Infecţia cu virusul Ebola se manifestă la început ca o simplă răceală, cu febră şi dureri de gât, apoi pe măsură ce se instalează în corp încep sângerările interne şi externe. Persoanele afectate se plâng de dureri musculare şi iritaţii, iar ochii se înroşesc din cauza vaselor sparte. Perioada de incubare este de 21 de zile, iar rata de deces este de 90%.

citeşte şi:

Un al doilea cadru medical din Texas este contaminat cu Ebola

ONU: Omenirea ar putea pierde lupta cu Ebola. Este cu mult înaintea noastră şi se extinde cu repeziciune







 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite