Contractul cu Supercom nu se va prelungi. Autorităţile trebuie să organizeze licitaţie pentru gestionarea gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul şedinţei ADI salubritate s-a stabilit că taxa de habitat nu se va modifica. În acest moment taxa de habitat de 21 de lei
În cadrul şedinţei ADI salubritate s-a stabilit că taxa de habitat nu se va modifica. În acest moment taxa de habitat de 21 de lei

Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării şi Prelucrării Deşeurilor Solide în Judeţul Dâmboviţa” a decis, joi, să nu prelungească contractul cu Supercom, firma care se ocupă în acest moment de gestionarea gunoiului în judeţul Dâmboviţa.

Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat 12 puncte. În urma votului exprimat în şedinţă de către cei prezenţi, contractul cu SC Supercom SA nu se va prelungi, urmând ca, până la sfârşitul anului, să fie demarată procedura de achiziţie pentru serviciile de colectare şi transport al deşeurilor menajere. 

De asemenea, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării şi Prelucrării Deşeurilor Solide în Judeţul Dâmboviţa” îşi va schimba denumirea în „Managementul Integrat al Deşeurilor în Judeţul Dâmboviţa”.

La întâlnire au participat Alexandru Oprea, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole, Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Marin Antonescu, Administratorul Public al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării şi Prelucrării Deşeurilor Solide în Judeţul Dâmboviţa”, membri ai asociaţiei. 

adi salubritate

Preşedintele Alexandru Oprea a prezentat demersurile făcute de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru asigurarea suprafeţelor de teren de care este nevoie pentru amenajarea a două noi celule de depozitare a deşeurilor – în cadrul Centrului de Management al Deşeurilor de la Aninoasa şi, respectiv, în cadrul Depozitului de Deşeuri de la Titu.

„La Aninoasa, nu avem decât un hectar de teren, iar pentru restul facem formalităţile legale. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a contractat o expertiză, a avut o primă discuţie cu proprietarii de teren de acolo. (…) Avem două variante, fie că vorbim de cumpărare, fie că vorbim de expropriere pentru clauză de utilitate publică; trebuie identificaţi proprietarii, trebuie purtate negocieri, trebuie pornite acţiuni. Deci lucrurile pot trena. (…) Unitatea administrativ-teritorială Titu, în anii 2005 - 2006, a transferat Consiliului Judeţean Dâmboviţa 7 hectare de teren, însumând aproximativ 2 hectare – groapa neconformă, aproximativ 2,5 hectare - celula care astăzi este plină şi încă aproximativ 2,5 hectare pe care se va construi celula 2.”

De asemenea, s-a stabilit că taxa de habitat nu se va modifica. În acest moment taxa de habitat de 21 de lei. Persoanele singure plătesc 12 lei, dâmboviţenii plecaţi în străinătate 8 lei pe lună, iar instituţiile publice 50 de lei. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite