Pericol pe trotuarele din centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii sunt obligaţi să cureţe streşinile de ţurţuri
Proprietarii sunt obligaţi să cureţe streşinile de ţurţuri

Temperaturile scăzute din ultimele 24 de ore au dus la apariţia ţurţurilor pe streşinile blocurilor de locuinţe.

Una dintre cele mai expuse zone pericolului de cădere a ţurţurilor este zona centrală, acolo unde trotuarele sunt foarte tranzitate de târgovişteni. „Am ieşit să iau puţin aer, au căzut câţiva ţurţuri imediat după ce am trecut. E şi expus la soare blocul şi au început să pice”, ne-a spus Alexandru Maftei, pensionar, locatar al blocului H din centrul oraşului.

În eventualitatea unui accident nedorit în care ţurţurii în cădere lovesc vreun trecător, vinovat pentru producerea accidentului se face proprietarul locuinţei sau asociaţia de proprietari. Sunt prevăzute amenzi destul de mari pentru cei care nu-şi curăţă streşinile caselor de ţurţuri. 

Autorităţile mărturisesc însă că nu au amendat pe nimeni anul acesta, întrucât nu au fost, din fericire, astfel de evenimente. „Există o amendă pentru persoanele fizice, care nu-şi îndepărtează ţurţurii de gheaţă ce pot pune în pericol oamenii, dar până în acest moment nu am aplicat niciuna întrucât nu au fost incidente. În cazul în care proprietarii locuinţelor sau chiar asociaţiile de proprietari care nu iau măsuri pentru evitarea unor incidente, aceştia riscă să fie amendaţi cu sume de până la 500 de lei“, a afirmat inginer Dorin Maican, director la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite