Bărbat suspect de gripă porcină. Acesta a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea unui bărbat de 41 de ani din Moreni ridică semne de întrebare. Surse medicale ne-au declarat că acesta prezenta simptome specifice temutei gripe noi, AH1N1 însă conducerea Spitalului Judeţean neagă acest lucru.

Pacientul, în vârstă de 41 de ani, a fost internat în urmă cu aproximativ o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, la Terapie Intensivă. Avea fecţiuni cronice respiratorii şi era dependent de oxigen iar în momentul când a ajuns la spital avea febră şi tulburări de respiraţie. De altfel, medicii de la Târgovişte s-au luptat să îl ţină în viaţă după un stop cardio-respirator.

“În cursul internării a prezentat un stop cardiorespirator, dar a fost resuscitat cu succes. Pentru că evoluţia pacientului a fost nefavorabilă s-a luat legătura cu institutul Nasta din Bucureşti şi a fost transferat. După predare, în secţia de Terapie Intensivă, la zece minute, a făcut din nou stop cardio-respirator. Deocamdată nu avem un diagnostic de gripa AH1N1.  Poate să ridice suspiciune, dar până ce nu vor ajunge analizele nu se poate confirma diagnosticul de gripă nouă.”, a declarat dr. Carmen Marcu, directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţe din Târgovişte.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au auzit despre acest caz însă nu îşi dau cu părerea până la sosirea rezultatelor. “Nu figureaza la noi un astfel de caz pentru că l-am fi făcut public. Ştiu şi eu de acest caz dar nu vorbim de cazurile suspecte pentru că exista posibilitatea să se infirme”, a declarat Marinela Popa, purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa.

Abia după  necropsia cadavrului se va putea spune dacă a fost sau nu vorba de o infecţie cu virusul AH1N1. În cazul în care diagnosticul se va confirma, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se vor lua măsuri suplimentare de igienă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite