Un centru de bătrâni ce funcţiona clandestin a fost descoperit de poliţiştii suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii suceveni au făcut o percheziţii la locuinţa familiei Casian din comuna Sadova, ocazie cu care au descoperit un centru de bătrâni ce funcţiona ilegal. Acolo erau îngrijiţi nu mai puţin de 16 bătrâni cu vârste cuprinse între 75 şi 101 ani, şase dintre aceştia fiind imobilizaţi la pat. Pentru cazare şi mâncare, bătrânii plăteau lunar sume cuprinse între 1.000 şi 1.300 de lei.

În ultima perioadă, poliţiştii suceveni au verificat căminele de bătrâni de pe raza judeţului, ocazie cu care au aflat că pe raza comunei Sadova ar funcţiona ilegal o astfel de unitate. Astfel, oamenii legii în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Suceava au descins la domiciliile soţilor Dana Casian, de 43 de ani şi Cătălin Casian, de 46 de ani, ambii din comuna Sadova.

Gospodăria soţilor Casian este compusă din casă, curte şi o anexă. Casă are parter, etaj şi mansardă, însă la mansarda construită din două etaje nu locuia nimeni deoarece nu era amanajată corespunzător. La parter şi etaj însă, au fost găsite 11 camere cu băi proprii, o bucătărie şi două săli în care se putea servi masa.

Cu ocazia percheziţiilor făcute ieri, poliţiştii au constatat că în incinta casei familiei Casian sunt cazaţi 16 bătrâni, cu vârste cuprinse între 75 şi 101 ani. Majoritatea dintre aceştia suferă de afecţiuni medicale, şase fiind imobilizaţi la pat.

Aceştia din urmă primesc tratament medical prescris de Dana Casian. Celelalte persoane cazate în locuinţa soţilor Casian urmează scheme de tratament medical, prescrise de medicii de familie, o parte dintre ei luând singur pastilele, în timp ce celorlalţi le sunt administrate medicamentele necesare de către proprietarii imobilului.

Anchetatorii au mai descoperite că bătrânii cazaţi la familia Casian plătesc luna, pentru cazare şi mâncare, sume de bani cuprinse între 1.000 şi 1.300 de lei, sume nefiscalizate.

Cum poliţiştii au constatat că pentru activităţile desfăşurate nu există autorizaţii şi avize care să ateste funcţionarea legală, oamenii legii au cerut ca la faţa locului să se deplaseze reprezentanţi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, pentru a efectua controale de specialitate.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate două laptopuri, o tabletă, un memory stick, mai multe documente în original şi copii – buletine, documente medicale, cupoane de pensii, etc. -, precum şi suma de 4.000 de lei. În acest caz, cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub aspectul comiterii infracţiunilor de „evaziune fiscală” şi „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”.

Alte ştiri pe această temă:

Avocatul Poporului s-a autosesizat în privinţa apei infestate cu E coli de la Centrul de îngrijire Suseni

Comuna din România unde se înfiinţează un centru de lux pentru femeile bătute şi alungate de acasă. „Să aibă şi ele, săracele, unde pune capul“

Preotul care a sacrificat 50.000 de euro strânşi pentru pictura bisericii ca să salveze orfani şi bătrâni. „Facem ceea ce suntem datori să facem“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite