Cum se prepară rulada cu orzo şi crema de smochine deshidratate. Reţeta este un deliciu
0Nu este o reţetă care se prepară foarte simplu. Aveţi nevoie şi de timp, dar şi de un număr destul de mare de ingrediente. N-o să vă pară rău însă, pentru că gustul acestei rulade este de execepţie.
Pentru blat aveţi nevoie de 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 de făină, 1 lingură de orzo sau de cafea instant, un praf de sare.
Crema de smochine se prepară: din 250 ml lapte, 3 gălbenşuri, 30 de grame de amidon, 50 de grame zahăr, un praf de sare, seminţele de la o păstaie de vanilie sau o lingurita extract de vanilie, 5 smochine deshidratate mari sau 6-7 mici.
Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să încălziţi cuptorul la 180 de grade. Apoi, se bat albuşurile cu praful de sare, până se transformă într-o spumă uşoară, după care adăugăm treptat zahărul pâna când se fomează o bezea tare, aşa se cum se arată pe site-ul laprajiturela.ro.
“Adăugăm gălbenuşurile şi le încorporăm uşor în albuşuri. Cernem făina împreună cu orzo si le adăugăm, în ploaie, peste ouă. Amestecăm cu o spatulă cu mişcări ample de sus în jos până când toată făina s-a încorporat. Turnăm compoziţia într-o tavă (cea cu care vine cuptorul), care a fost tapetată cu hârtie de copt în prealabil. Coacem la 180 de grade pentru 12-15 minute. Scoatem din cuptor, lăsăm blatul să se răcească 5 minute, apoi îl punem (pe partea fără hârtie în jos) pe un porsop mare, umed. Dezlipim hârtia de copt şi acoperim tot blatul cu prospul umed şi lăsăm aşa până când e gata crema”, arată sursa citată.
Pentru a prepara crema, punem laptele la încălzit. “Separat amestecăm gălbenuşurile cu praful de sare, zahărul şi amidonul. Când laptele a început să fiarbă uşor, îl luăm de pe foc. Turnăm în fir subţire (sau cu o lingură) jumătate din cantitatea de lapte peste gălbenuşuri şi amestecăm energic. Turnăm compoziţia cu ou peste restul laptelui şi dăm din nou pe plită, la foc mic, amestecând continuu, pâna când compoziţia se transformă într-o cremă densă. Adăugăm seminţele de la păstaia de vanilie sau extractul de vanilie şi mai amestecăm o dată. Luăm de pe foc, punem crema pe o farfurie întinsă şi o acoperim cu o folie de plastic (să nu formeze crusta), apoi o lăsăm să se răcească”, se arată pe laprajiturela.ro.
La final, se pun smochinele într-un blender, se mixează până se obţine o pastă. Daca e prea uscată compoziţia, adăugăm o lingură de apă. Apoi se amestecă pasta de smochine cu crema de vanilie. Amestecum se pune peste blat şi se rulează uşor.