Au început înscrierile pentru şcolile militare. Află câte locuri sunt disponibile

Au început înscrierile pentru şcolile militare. Află câte locuri sunt disponibile

La Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc sunt 120 de locuri

Tinerii care doresc să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi să se înscrie pe locurile disponibile la colegiile de profil din ţară, dar şi la instituţiile de învăţământ superior din domeniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Militar Judeţean Suceava a anunţat care sunt condiţiile de înscriere şi perioada până când doritorii pot depune dosarul care vizează anul de şcolarizare 2012-2013.

Pentru cele trei licee de profil din ţară, respectiv Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir" Breaza şi Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul" Alba Iulia, înscrierile se pot face până pe data de 4 mai, iar în fiecare instituţie de învăţământ sunt disponibile câte 120 de locuri, din care 100 pentru băieţi şi 20 pentru fete. Pentru licee se pot înscrie tinerii aflaţi în clasa a VIII-a şi care vor trece testările naţionale.

Bazarul auto din Rădăuţi, luat la puricat de poliţişti

Pentru academiile militare sunt disponibile 384 de locuri, pentru fete şi băieţi, la cinci unităţi de învăţământ: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" Sibiu, Academia Forţelor Aeriene Braşov, Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanţa, Academia Tehnică Militară Bucureşti, Institutul Medico-Militar Bucureşti/Târgu Mureş.

De asemenea, cei interesaţi mai au la dispoziţie 158 de locuri la trei şcoli postliceale militare: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene Boboc şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa.

În cazul acestor unităţi de învăţământ perioada de înscrieri este ceva mai lungă, până în lunile iunie şi iulie, şi diferă de la o şcoală la alta.   

Pentru academii militare şi şcoli de maiştri militari se pot înscrie tinerii cu vârsta de până în 24 de ani, cu condiţia ca aceştia să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de Bacalaureat, aici fiind incluşi şi cei care vor termină clasa a XII-a în acest an. Excepţie fac piloţii, în cazul lor limita de vârstă pentru înscrieri fiind de 22 de ani.

Pentru mai multe detalii, reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Suceava au pus la dispoziţie şi un număr de telefon, 0230 520 986, la care cei interesaţi pot afla mai multe amănunte.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din judeţ.


citeste totul despre: