Cum pot provoca acarienii boli grave de piele. Cea mai comună afecţiune cauzată este acneea rozacee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acarienii, vietăţile invizibile din sufragerie sau dormitor, sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Prezenţa acestora poate cauza diverse afecţiuni de piele sau alergii, de care putem scăpa doar cu tratament îndelungat.

Organisme microscopice, acarienii sunt reprezentanţi de seamă ai regnului animal, biologii care i-au studiat incluzându-i în marea familie a arahnidelor. Concret, aceştia sunt „fraţii” cei mai mici ai păianjenilor sau scorpionilor.


Pericolul din locuinţe

Acarienii sunt întâlniţi cu precădere în locuinţe, perne, mobilă, pilote, aşternuturi sau saltele. Aceştia practic trăiesc în preajma oamenilor şi se hrănesc cu celule moarte. Studiile au demonstrat faptul că acarienii dezvoltă în timp, în mediul lor de viaţă, adevărate colonii.

Potrivit medicilor, aceste microorganisme sunt destul de periculoase pentru sănătatea oamenilor.  Prezenţa lor poate provoca o serie de boli destul de serioase.

 „Aceste microorganisme sunt responsabile, în general, pentru apariţia bolilor de piele. De asemenea, ei pot provoca conjunctivite sau pot dezvolta alergii. Nu e tocmai în regulă prezenţa lor într-o locuinţă” avertizează medicul Anca Telehuz, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Cea mai comună boală provocată de acarieni este acneea rozacee. Această afecţiune se manifestă prin apariţia unor pete mici pe faţă, urmată de apariţia coşurilor. Durata de evoluţie a acestei boli este de până la trei luni, iar tratamentul constă în administrarea de antibiotice, prescrise de un medic specialist în dermatologie.

Sfaturi practice

Tot medicii sunt şi cei care au soluţii pentru a ne feri organismul de efectele negative pe care le au asupra noastră acarienii. Primul pas este aerisirea regulată, de până la 30 de minute pe zi, a camerelor de locuit. De asemenea, pentru a stârpi aceste microorganisme textilele şi chiar jucăriile de pluş trebuie spălate regulat cu detergent.

„O deosebită atenţie trebuie acordată şi temperaturii şi umidităţii din locuinţe. În fiecare cameră trebuie să existe o temperatură de maxim 20 de grade Celsius şi un nivel scăzut de umiditate. Acarienii preferă spaţiile umede” mai spune medicul Anca Telehuz.  

 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite