O nouă amânare în procesul de ucidere din culpă al vicepreşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu. Avocaţii vor să ştie câţi moştenitori a lăsat în urmă victima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Oprescu s-a prezentat la termenul de marţi FOTO: Alina MITRAN
Marius Oprescu s-a prezentat la termenul de marţi FOTO: Alina MITRAN

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, s-a aflat astăzi din nou în faţa judecătorului Judecătoriei Slatina, în procesul în care este acuzat de ucidere din culpă. S-a obţinut o nouă amânare, avocatul inculpatului solicitând să se depună adrese la primărie şi camera notarilor publici pentru a se şti clar care sunt moştenitorii victimei lui Oprescu.

A fost un  nou termen în procesul în care vicepreşedintele CJ Olt şi preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, este judecat pentru ucidere din culpă, după ce victima accidentului rutier pe care Oprescu l-a provocat în seara zilei de 3 octombrie 2013 a decedat la spital, trei săptămâni mai târziu.

Oprescu a fost prezent în sală alături de avocaţii săi, Radu Ţuluca din cadrul Baroului Olt şi Gabriel Găman din Baroul Braşov (avocatul amendat la precedentul termen), doar că n-a avut ocazia să vorbească. Avocatul său adus din Ardeal a expus judecătorului solicitarea de a se lămuri cine are dreptul să se constituie parte civilă în proces, având în vedere că victima rezultată în urma accidentului rutier avea şapte fraţi, doi dintre aceştia exprimţându-şi această dorinţă. Mai mult, a spus avocatul Gabriel Dan Găman, între Marius Oprescu şi victima sa, Nini Mihai, a fost încheiată o convenţie notarială legată de pretenţiile rezultate din accident, inculpatul achitându-şi obligaţiile convenite.

„Acel drept de creanţă s-a stins, fiind satisfăcut prin plata acelei sume de bani, prin urmare, într-o primă ipoteză, nu am mai avea de lămurit o acţiune civilă în cadrul procesului penal.“, a spus avocatul, menţionând însă că pentru ipoteza în care instanţa decide altceva trebuie să se lămurească cine dintre persoanele citate, în virtutea relaţiilor de rudenie cu victima, este moştenitor legal.  În acest sens s-a solicitat transmiterea unor adrese către primărie pentru a se stabili care sunt moştenitorii înregistraţi şi către Biroul notarilor publici pentru a se clarifica dacă a avut loc succesiunea şi există certificate de moştenitori. Judecătorul a dispus, de asemenea, să se solicite tribunalului date despre rămânerea definitivă a sentinţei în dosarul de exercitare a tutelei minorului lui Nini Mihai.  Cert este că părţile se vor vedea din nou luna viitoare, pe 21 iunie.

Deşi Oprescu a fost trimis în judecată încă de la finele anului 2014, de camera preliminară s-a trecut greu. Astăzi s-a pronunţat a 13-a amânare în acest dosar.
Din dosarul de ucidere din culpă a fost disjuns un altul, încă în cercetare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în care Oprescu este acuzat că a fost implicat în falsificarea probelor biologice recoltate în seara accidentului la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Vicepreşedintele CJ a refuzat astăzi să facă orice declaraţii cu privire la stadiul cercetărilor în dosarul disjuns, dar şi la înţelegerea încheiată la notar, înainte de decesul victimei sale, prin care a plătit familiei acesteia o sumă de bani. „Să lăsăm procesul să-şi urmeze cursul“ a fost singurul comentariu.

CITIŢI ŞI:VIDEO  Marius Oprescu, vicele CJ/PSD Olt, din nou ”la bară” în procesul accidentului mortal din 2013

UPDATE  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. În acelaşi caz au fost reţinuţi managerul Spitalului Judeţean, o doctoriţă şi o asistentă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, implicat într-un accident cu victime

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite