Liderul PMP Slatina cere amânarea închiderii podului peste râul Olt
0Reprezentanţii filialei Slatina a Partidului Mişcarea Populară au cerut, joi – 13 martie, autorităţilor locale şi judeţene, amânarea închiderii podului peste râul Olt, planificat a fi închis în acest an pentru reabilitare. Liderul organizaţiei a propus celor îndrituiţi să amâne acest lucru până după realizarea centurii ocolitoare, în caz contrar fiind inerente probleme socio-economice care ar putea afecta iremediabil oraşul şi pe locuitorii săi.
Marian Căruntu, liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Slatina, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă derulate joi – 13 martie, că, dacă autorităţile locale şi judeţene vor pune în aplicare planul de a închide în acest an podul peste râul Olt de la ieşirea din municipiu spre Craiova, atunci situaţia rezultată va crea mari probleme sociale şi economice oraşului, locuitorilor săi, dar şi firmelor care folosesc frecvent podul metalic cu pricina. În opinia celui menţionat, problema ar surveni ca urmare a variantei de ocolire propuse de autorităţi, variantă ce presupune un ocol de 33 de kilometri. Astfel, liderul PMP-ist a avansat o propunere care, speră el, să fie luată în considerare de către factorii de decizie.
“Închiderea podului peste râul Olt de la Slatina, de pe DN 65, spre comuna Slătioara, către Craiova, pentru a se permite efectuarea unor lucrări de reabilitare a acestui obiectiv, va fi urmată de consecinţe deosebit de grave care pot fi uşor întrevăzute chiar de la acest moment. Sunt firme mari în Slatina care utilizează doar acest traseu pentru activitatea lor de transport, nu mai vorbesc despre firme din Craiova ce folosesc această rută spre Bucureşti cum ar fi FORD. Dacă vor pune în aplicare acest plan de închidere a podului peste râul Olt şi devierea sa pe ruta alternativă care lungeşte drumul cu 33 de kilometri pe la Găneasa-Strejeşti-Moşteni-Curtişoara-Slatina, vă spun că urmările vor afecta iremediabil oraşul şi nu numai. Vorbim despre faptul că tot traficul greu se va muta cu totul pe un baraj (Moşteni, n.a.) care este puţin probabil să suporte aşa ceva. Chiar dacă este stabilit că lucrările vor dura 1 an, ştim bine că, în realitate, este puţin probabil ca acest termen să fie respectat, astfel că vorbim mai degrabă despre măcar doi ani în care podul ar fi închis. Vor fi mii de tone zilnic pe acel baraj, iar eu cred că sunt inerente fisurile şi, Doamne-fereşte, alte probleme mai grave la care nici nu vreau să mă gândesc”, a afirmat Marian Căruntu.
Ca o alternativă la situaţia menţionată, Căruntu a avansat o soluţie ce, speră acesta, va fi luată în considerare de către factorii de decizie abilitaţi să decidă soarta reabilitării podului cu pricina.
“Propunerea mea, care sper să atragă atenţia celor în drept, este să amâne demararea acestor lucrări de reabilitare a podului peste Olt de la Slatina-Slătioara până după realizarea centurii ocolitoare a Slatinei. Să nu uităm un fapt foarte important, şi anume că acest pod peste râul Olt trebuia reabilitat acum 20 de ani, deci, consider că, dacă s-ar mai aştepta 2-3 ani până ce va fi executată centura ocolitoare aşa cum se anunţă, ar fi cea mai bună soluţie”, a mai precizat Căruntu.
Mai puteţi citi din acelaşi ciclu:
Sediul Partidului Mişcarea Populară Olt, inaugurat în prezenţa şefilor “de la centru”
Fundaţia Mişcarea Populară "a prins cheag" la Olt
FOTO Senatorii PSD ai ţării, excursie „în grup“ în judeţul Olt
“Prezidenţiabilii” Predoiu şi Falcă şi-au prezentat moţiunile la Slatina