VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Rezultatele testului la Matematică de la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proba la Matematică a fost aşteptată şi la Şcoala nr. 5 Slatina  cu mari emoţii  (Foto: Mugurel Manea)
Proba la Matematică a fost aşteptată şi la Şcoala nr. 5 Slatina  cu mari emoţii  (Foto: Mugurel Manea)

Examenul de Evaluare Naţională 2014 început luni – 23 iunie, cu proba la Limba Română, a continuat, miercuri – 25 iunie, cu proba la Matematică. Primele rezultate se vor afişa vineri – 27 iunie, când se vor putea depune şi contestaţiile. În judeţul Olt au fost aşteptaţi la examen aproape 4.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.

UPDATE

Elevii de la Şcoala "Nicolae Iorga" din Slatina (fostă Nr. 5) au ieşit "împărţiţi" din sala de examen: unii erau trişti, alţii optimişti, iar alţii - indiferenţi. 

"Eu am făcut ce am ştiut, acum să vedem ce notă oi lua. Sper să iau peste 6, altfel nu e de bine. Au fost subiectele din genul de care mă aşteptam: adică nici prea grele, nici prea uşoare. Au dat subiecte din toate tipurile, nu cred că au scăpat ceva", a spus unul dintre elevii care au susţinut aici examenul.

La poarta şcolii, mai mulţi elevi şi-au aşteptat cu emoţie odraslele să iasă din examen. În vreme ce unii dintre ei s-au arătat optimişti în privinţa nivelului de pregătire a copilului lor, alţii au lăsat toul la mâna destinului.

"Noi am făcut meditaţii din clasa a V-ala ambele materii, şi Română, şi Matematică. La prima probă, copilu' mi-a spus că a făcut toate subiectele, dar la Matematică ne este teamă pentru că nu i-a prea plăcut materia asta. Să vedem ce va fi...", a declarat Elena D., unul dintre părinţii adunaţi la poarta şcolii menţionate.

Mii de elevi de clasa a opta din judeţul Olt s-au înscris la examenul de Capacitate care a debutat luni – 23 iunie, cu proba la Limba şi Literatura Română. Miercuri - 25 iunie, elevii au susţinut proba la Matematică. Accesul elevilor în săli a fost permis între 08.00 - 08.30. Fiecare probă scrisă a durat 120 de minute. În judeţul Olt au fost aşteptaţi 3.393 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, din totalul celor 4.400 care au terminat gimnaziul.

Evaluarea Naţională 2014 a început luni – 23 iunie, cu proba la Română. Prin examen vor trece peste 166.000 de elevi de clasa a VIII-a la nivelul întregii ţări, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Subiectele primite de elevi la examenul de Capacitate 2014 au fost rezolvate în direct miercuri, de la ora 11.00, la Adevărul Live, după examenul de capacitate la Matematică.

Cei care s-au pregătit pentru acest examen au putut urmări din nou lecţia video la Matematică susţinută de prof. de matematică Alexandru Constantinescu, directorul Liceului "Spiru Haret” din Capitală. Acesta a rezolvat varianta de subiecte de anul trecut şi le-a explicat absolvenţilor de clasa a VIII-a cum să se pregătească pentru această probă.

Urmează contestaţiile, care pot fi depuse vineri – 27 iunie, iar luni – 30 iunie, vor fi publicate mediile finale ale elevilor la examenul de Evaluare Naţională 2014, urmate de ierarhia elevilor, pe site-ul admitere.edu.ro.

Rezolvarea subiectelor în direct

Modelele de subiecte la Matematică la Capacitate 2014 pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educaţiei dedicat acestora - subiecte.edu.ro.

Capacitatea 2014 din acest an aduce modificări pentru viitor: din acest an, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu - faţă de 50% cât au contat până anul trecut, aceasta fiind, de altfel, singura noutate faţă de Capacitatea din 2013.

Calendarul derulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2013-2014:
--- 23 iunie 2014: Limba şi literatura română - probă scrisă
--- 24 iunie 2014: Limba şi literatura maternă - probă scrisă
--- 25 iunie 2014: Matematica - probă scrisă
--- 27 iunie 2014: afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
--- 27 iunie 2014: depunerea contestaţiilor (între orele 16.00-20.00)
--- 28 iunie-30 iunie 2014: rezolvarea contestaţiilor
--- 1 iulie 2014: afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Regulile examenului
• Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30.
• Candidaţii nu au voie să intre în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, iar frauda şi tentativa de fraudă atrag eliminarea din sală şi acordarea notei 1 pe lucrarea lor.
• Elevii se aşază câte unul în bancă, în ordine alfabetică, potrivit listelor afişate la intrarea din săli.
• Fiecare elev primeşte o coală de hârtie pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează lizibil celelalte date de pe colţul colii, care va fi lipit după distribuirea subiectelor în săli şi după ce asistenţii din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor cerute.
• Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala (decât dacă predă lucrarea scrisă).
• Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă; în cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, însă timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
• Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene folosesc numai creion negru; pentru proba de la matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen.
• Dacă doresc să corecteze o greşeală, atunci trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală.
• În cazul în care unii elevi doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte foi, iar colile folosite iniţial se anulează pe loc.
• La expirarea celor 120 de minute (două ore) acordate, elevii trebuie să predea lucrările în faza în care se află, neavând voie să depăşească timpul stabilit; trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
• În cazul în care un candidat refuză să predea lucrarea scrisă, acest lucru se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cei doi asistenţi şi atrage după sine eliminarea candidatului din examen.
 

Mai puteţi citi:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia video pentru proba de la Matematică

GRAFIC ADMITERE LICEU 2014 Care este cea mai populară specializare

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Luni încep înscrierile. Ultimele pregătiri pentru examenele de la Capacitate 2014

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia pentru proba scrisă la Română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele primite de olimpici la matematică

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite