Caracalenii vor avea minicentură şi parc industrial
0Primăria oraşului Caracal a depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru amenajarea unei minicenturi a urbei. Ideea vine „la pachet” cu un alt proiect ambiţios al autorităţilor locale, respectiv amenajarea unui parc industrial. Ambele obiective vor fi amplasate la intrarea în oraş dinspre Slatina.
Minicentura ocolitoare a oraşului Caracal pentru preluarea traficului greu ar urma să aibă o lungime de aproape 1 kilometru şi, dacă lucrurile merg bine, lucrările ar urma să înceapă chiar de anul acesta, în funcţie de aprobările ce se aşteaptă pe acest proiect de la Ministerul Dezvoltării. Proiectul a fost depus pe Ordonanţa Guvernului nr. 28, studiul de fezabilitate a fost efectuat, la fel şi proiectarea, singurul lucru care se mai aşteaptă fiind "O.K."-ul guvernamental şi banii pentru demararea lucrărilor. Valoarea proiectului se ridică la aproape 25 miliarde lei vechi.
„Minicentura şi parcul industrial din Caracal formează un tot unitar deoarece se află în acelaşi loc, una lângă alta. Odată aceste lucruri finalizate noi credem că ele vor duce la creşterea semnificativă a numărului de locuri de muncă deoarece aceasta este cea mai mare problemă actuală în oraş. Până la finele acestui an sper să obţinem toate avizele necesare pentru parcul industrial şi să putem organiza o licitaţie pentru suprafaţa ce 11 hectare cât va avea acesta. Cât priveşte minicentura ocolitoare, pentru aceasta putem începe lucrările şi anul acesta dacă primim avizele necesare de la Ministerul Dezvoltării - unde se află depus proiectul care a fost deja declarat eligibil, dar şi finanţare de la Guvern”, a declarat edilul Eduard Ciocăzanu.
Mini-centura ocolitoare a oraşului Caracal ar urma să se unească cu centura „mare” a urbei, ale cărei lucrări au demarat în urmă cu câţiva ani, dar unde totul „a înghetaţ” după ce firma ce-şi adjudecase iniţial proiectul, SC Romstrade SRL Bucureşti, a sistat lucrările la scurt timp după ce realizase abia 6%. Din fericire, în luna august a.c., Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) S.A. a anunţat semnarea documentelor pentru reluarea lucrării cu o nouă firmă, respectiv S.E.C.O.L. - Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A. Aceasta trebuie să grăbească ritmul lucrărilor pentru a se încadra în termenul impus de organizatori: 12 luni. Şoseaua ocolitoare a oraşului Caracal este preconizată a avea o lungime totală de 10,5 kilometri, un pod şi 14 podeţe, investiţia fiind estimată la cca. 44,5 milioane lei fără TVA. Finanţarea lucrării este 70% asigurată din fonduri europene, restul provenind de la bugetul de stat.
Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:
Şoseaua de centură a oraşului Caracal, punct şi de la capăt
Pretenţiile expropriaţilor sabotează şoseaua de centură a Caracalului