Slatina: Lăutari din tată în fiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Lăutari din tată în fiu
Slatina: Lăutari din tată în fiu

Muzica de petrecere nu este numai o pasiune pentru Gheorghe şi Cristi. Cei doi bărbaţi au cucerit oameni din toate colţurile ţării cu vocea şi talentul lor.

Cristi Negrilă are 28 de ani şi este solistul formaţiei „Panterele de la Balş“. De asemenea, tânărul cântă şi la orgă. Făcând parte dintr-o familie de lăutari, pentru care muzica de petrecere a însemnat mai mult decât o pasiune, Cristi a început să cânte de la vârsta de 7 ani. Bărbatul se poate lăuda şi cu studii muzicale de specialitate, urmate la Şcoala Populară de Artă din Craiova. „Aveam 7 ani când am început să cânt. Am studiat acordeonul la Şcoala Populară de Artă în Craiova. De la 16 ani cânt la orgă, iar vocal am început să cânt din 1998. Când eram mai micuţ cântam singur prin casă pe furiş, iar dacă mă auzeau părinţii mă ruşinam şi când intrau peste mine în cameră mă opream“, povesteşte Cristi.

Au cântat în Olt, Cluj, Gorj şi Bucureşti

Gheorghe Negrilă, tatăl lui Cristi, este liderul formaţiei „Panterele de la Balş“. Bărbatul nu avea nici 20 de ani atunci când a început să cânte la saxofon. „Tatăl meu şi străbunicii mei au fost lăutari. Eu cânt la saxofon de la vârsta de 19 ani. Pe parcursul anilor am cântat şi cu vocea dar era obositor, nu puteam cânta şi vocal şi la saxofon“, spune Gheorghe, cunoscut sub numele de Pantera. În urmă cu 10 ani au început să cânte împreună. Au fost invitaţi la sute de petreceri în întreg judeţul dar şi în afara lui, la Cluj, Lugoj, Bucureşti, Piteşti sau Gorj. „Din 1999 de când cânt cu băiatul meu ne-am luat numele de Panterele de la Balş. Într-o zi m-am uitat la desenele cu Pantera Roz, am învăţat melodia de pe fundal şi aşa mi-a rămas numele, de Pantera. Atunci când am început să cânt cu băiatul era normal să ne numim Panterele“, explică Gheorghe Negrilă.

Cântă orice stil muzical

Formaţia este cunoscută pentru muzica pe care o cântă la fiecare petrecere. Aproape că nu există stil muzical pe care să nu-l ştie, de la tango şi vals până la jocuri populare. „Noi cântăm muzică de petrecere, muzică uşoară, muzică instrumentală, jocuri populare dar şi muzică bănăţeană. Ştim să cântăm şi tango sau vals. Cântăm şi manele dar mai rar pentru că nu prea se cer la nunţi iar noi nu suntem manelişti“, povesteşte Cristi. De-a lungul anilor lăutarii din Balş au avut onoarea să cânte cu nume cunoscute ale muzicii populare.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi cu ce nume cunoscute ale muzicii populare a cântat formaţia „Panterele de la Balş“!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite