Cât de intens să te antrenezi când eşti răcit

Cât de intens să te antrenezi când eşti răcit

Persoanele care sunt slabe şi se antrenează constant scapă mai repede de răceală foto:timpul.md

O răceală te poate ţine departe de sala de antrenamente între 7 şi 10 zile. Antrenorii recomandă ca atunci când revii la sală după o răceală să nu dai 100% din ceea ce poţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nas înfundat, un gât roşu şi nişte muschi atrofiaţi te pot face să te simţi groaznic, dar dacă încă ai energia necesară pentru a te antrena, ar trebui s-o faci? Este o întrebare pe care multă lume şi-o pune în această perioadă, dat fiind faptul că schimbarea anotimpului îi doboară pe mulţi la pat, răciţi, mai tare decât gerul din iarnă. Dar totuşi, trebuie continuate antrenamentele în aceste condiţii?

„În aceste condiţii cel mai mare risc care există este să îmbolnăveşti pe altcineva din sală, pentru că aceste răceli sunt transmisibile. Totuşi, cei care sunt slabi sau cei care îşi menţin o siluetă prin exerciţii, nu trebuie să îşi facă griji, pentru că ei se recuperează mai repede şi au simptome mai blânde, după cum o arată un studiu din 2011 a British Journal of Sports Medicine.”, afirmă Nicu Vonet, antrenor de fitness.

Tot acesta are mai multe sfaturi pentru cei care trec în această perioadă printr-o răceală sau simt că îi paşte o boală.

„Dacă simţi că urmează să fii răcit sau eşti răcit poţi să te antrenezi la fel, fără mari modificări. Dacă te simţi mai rău după antrenamente ar trebui s-o laşi mai moale. Fă o pauză de câteva zile sau redu cu peste 50% intensitatea antrenamentelor tale. Dacă deja simptomele tale sunt dureri de stomac sau febră mare, e bine să rămâi acasă”, afirmă antrenorul.

Acesta recomandă consumul de lichide şi încurajează medicamentaţia, fiind o cale de a scăpa mai uşor de răceală. Acesta mai afirmă că organismul va da singur semne când este gata din nou de antrenamente, o răceală durând de obicei între 7 şi 10 zile. Cei care se întorc la sala de forţă după o răceală sunt sfătuiţi să nu dea 100% din potenţialul lor de la început, pentru că astfel nu vor face altceva decât să îşi prelungească perioada de recuperare. 

citeste totul despre: