Jonglerii profesionişti vor un sediu în oraşul de pe Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii s-au îmbrăcat în salopete speciale şi au dansat
Tinerii s-au îmbrăcat în salopete speciale şi au dansat

Un grup de tineri care au vrut să-şi petreacă timpul liber în mod inedit au început să înveţe cele mai ascunse secrete ale circului. Alături de adolescenţii pasionaţi au venit şi jongleri profesionişti din Germania. Acum, reşiţenii vor un sediu numai al lor, unde să îi înveţe şi pe alţii secretele circului.

La sfârşitul lunii februarie, şase tineri reşiţeni au pus bazele unui proiect internaţional intitulat „Aducem artă, preluăm cultură”. Acest proiect a fost iniţiat de voluntari, alături de trupa germană de circ „Pimparello”, din Stuttgart.

Gazda acţiunii a fost Organizaţia pentru Artă şi Cultură. Proiectul s-a realizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi al Grupului Şcolar Industrial Construcţii şi Montaj din oraş. Acest proiect a promovat o serie de activităţi artistice, ca de altfel şi activităţi de timp liber. Circul, ca şi forma de educaţie alternativă, a fost atracţia forte a schimbului de idei dintre români şi nemţi. Împreună, ei au promovat acţiuni de amploare pentru liceenii reşiţeni.

Proiecte pe viitor


„Am reuşit să realizăm opt spectacole la Reşiţa, dar şi în judeţ“, a declarat Bogdan Bulucea. „Acest proiect a dat naştere unei experienţe de neuitat pentru tinerii din Germania, care nu au călcat niciodată în spaţiul balcanic şi nu aveau multe cunoştinţe despre România”, spune tânărul voluntar.

Acum, că s-a încheiat proiectul cu nemţii, reşiţenii vor să pună pe picioare o asociaţie în care să îi implice tot mai mult pe tinerii din Reşiţa. „Vrem o asociaţie prin care să îi învăţăm pe tineri să îşi petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut. Să facă jonglerii sau alte lucruri inedite“, a spus Bogdan Bulucea, reşiţeanul care a participat la proiect. Tânărul se străduieşte acum să găsească un spaţiu adecvat în care să îi înveţe şi pe alţii deprinderile pe care şi le-a însuşit el.

Luptă pentru un sediu


Tinerii au găsit deschidere numai la Liceul de Matematică-Fizică, unde au primit o sală de clasă ca să îşi deruleze activitatea. „Problema, însă este că am avea nevoie de mai mult spaţiu, în care să amplasăm şi un birou, la care în linişte, să ne scriem proiectele viitoare”, spune George Fortun, unul dintre tinerii implicaţi în proiect.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite