Protest spontan la societatea de transport public din Râmnicu Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râmnicenii au mers pe jos la serviciu după ce 70 de angajaţi, şoferi şi mecanici, ai societăţii ETA S.A au declanşat un protest spontan. Salariaţii cer demisia directorului societăţii şi indexarea salariilor cu patru  procente.

Protestatarii spun că, în timp ce un şofer primeşte 900 lei, la birouri, salariul depăşeşte 1 500 lei. În plus, oamenii reclamă că doar în ultimele 6 luni conducerea societăţii a angajat  32 de persoane la TESA deşi există pierderi financiare mari.

„Noi nu avem siguranţa zilei de mâine, societatea are cheltuieli mari, nu se poate încadra în buget şi, dacă nu se respectă criteriile de performanţă, se ajunge la restructurări de personal. Colegii mei cer şi majorarea salariilor, aici un şofer câştigă în jur de 900 lei deşi începe serviciul la ora 4.00 dimineaţa şi  se termină după-amiaza. Aseară am avut o întâlnire cu domnul director, am încercat să discutăm, şi a început să ne ameninţe că ne dă afară dacă nu muncim azi. Vrem demisia acestuia” spune liderul sindical Constantin Duţă.

Directorul ETA refuză să demisioneze

Directorul societăţii de transport public din Râmnicu Vâlcea, Ion Popescu, refuză să-şi dea demisia.

“Nu pot să-mi dau demisia la cererea unor salariaţi. Rolul meu e să negociez cu salariaţii. Angajările care s-au făcut sunt justificate, eu am angajat opt şoferi ca să diminuăm miile de ore suplimentare pe care trebuia să le plătim” declară Ion Popescu, directorul ETA S.A.

Angajaţii ar putea fi obligaţi de judecători să reia activitatea


Primarul interimar Ion Gigi Matei a încercat să stea de vorbă cu angajaţii ETA şi să-i determine să se întoarcă la muncă. Demersul acestuia s-a soldat însă cu un eşec, astfel că, societatea vrea să obţină, în instantă, o ordonanţă preşedenţială pentru realuarea activităţii de transport.

„ La societatea ETA s-a declanşat un conflict de muncă care a afectat transportul public în tot oraşul. Am încercat să le explic angajaţilor în ce situaţie îi pun pe râmniceni, aceştia nu au vrut însă să semneze o amânare a protestului. Conflictul de muncă a fost declanşat fără parcurgerea paşilor legali, salariaţii trebuiau să-şi transmită revendicările cu două zile înainte. Se va merge la instanţă şi, printr-o hotărâre a instanţei se va o decizie cu privire la continuarea protestului sau realuarea activităţii” spune primarul interimar al Râmnicului.

Revendicările protestatarilor vor fi discutate astăzi şi în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor. Se va analiza situaţia angajărilor din ultimele opt luni. Dacă se va impune diminuarea numărului de angajaţi, Consiliul Local se va întruni în şedinţă extraordinară, în această săptămână. Potrivit primarului interimar din Râmnicu Vâlcea, nu există fonduri pentru majorarea salariilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite