Râmnicu Vâlcea: „Dau bacul pentru că îmi trebuie diplomă să dau la coada măturii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de candidaţi „tomnatici" şi alţi nouă adolescenţi care au picat examenul în vară s-au înscris la bacalaureat.

În faţa Colegiului Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea, azi, la ora 8,30 un număr de 28 de candidaţi mai... tomnatici, trecuţi cu toţii de 25 de ani, trăiau emoţiile intrării la examenul de evaluare a competenţelor lingvistice. „Dau bacul că-mi trebuie diplomă să dau la coada măturii. Am absolvit clasa a XII-a în 1990 şi de atunci am colindat lumea şi am lucrat pe unde am putut. Acum m-am întors şi lucrez ca personal auxiliar la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Drăgoeşti şi îmi cer diplomă că am absovit învăţământ mediu sau superior. Să vorbesc limba română mă pricep, iar dacă vor le vorbesc şi în italiană sau spaniolă", spune Marin Vârtopeanu (44 ani), din Drăgoeşti.


A venit alături de soţ să învingă emoţiile


„Eu am venit cu soţul, că am emoţii foarte mari. Vin din tura de noapte şi sunt frântă de oboseală. Avem şefi care n-au nici măcar şcoala profesională, iar nouă ne cer diplomă de bac, deşi avem şcoală postliceală, fel de fel de competenţe, atestate", spune o altă cadidată. Ionuţ Andronache lucrează la un lanţ de magazine, iar şefii lui n-au acceptat să-l învoiască atunci când s-a dat prima sesiune a bacalaureatului. Candidaţii nu aveau asupra lor cărţi sau alte surse de inspiraţie. Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, ne-a spus: „La Colegiul Tehnic Energetic dau azi proba de bacalaureat candidaţii care nu s-au înscris anul acesta la această probă, iar la Grupul Şcolar General Magheru vor da alţi nouă, care au picat examenul în vară. Calificativele le vom da în cursul zilei de azi".

Calendarul „emoţiilor" la bac


În sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în zilele de 23 şi 24 august are loc examenul de evaluarea competenţelor lingvistice, iar între 26 şi 27 august, evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep pe 30 august cu limba şi literatura română, iar pe 1 septembrie se ţine examenul la proba obligatorie a profilului. Pe 3 septembrie se dă examen la proba la alegere a profilului şi la specializări.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite