Râmnicu Vâlcea: Portret - Ştefan Eftimie- pasionat de excursiile off-road

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când se ştie a avut o pasiune pentru maşini puternice şi animale de rasă. Caii sunt marea lui iubire, iar automobile de teren îl ajută să îşi îndeplinească  aventurile extreme.

La cei 36 de ani ai săi Ştefan Eftimie ştie să le facă pe toate. E sculptor, mecanic, pictor, un pic regizor şi un are aventurier. Povesteşte cu plăcere despre excursiile pe care le face dar şi despre toate pasiunile sale. Şi nu sunt puţine. „Îmi plac maşinile. Acesta e un adevăr absolut. De mic mi-a plăcut să meşteresc şi să modific maşini. Am zeci de maşini care au trecut prin mâna mea şi care şi acum mai circulă prin oraş şi atrag atenţia celorlaţi şoferi. Îmi place şi arta pentru că sculptez şi pictez. Îmi plac şi animalele, în special caii pe care îi călăresc cu plăcere şi pe care îi consider cei mai buni prieteni ai mei”, povesteşte cu entuziastm Ştefan. Bărbatul nu poate fi încadrat într-o categorie anume, şi nici măcar el nu ne poate spune ce îi place să facă mai mult. „Le fac pe toate, aşa m-am născut. De multe ori mă gândesc la faptul că toate lucrurile de la mine din casă sunt întrucâtva modificate. Nimic nu a rămas neatins: mobilă, aparate electrice chiar şi haine. Toate pot fi îmbunătăţite, tunate aşa cum îmi place mie să spun”, explică Ştefan.

Excursiile off-road, aventură dusă la maxim

Am avut până acum două maşini de teren, pe care le-am modificat pentru a merge în off-road. E o pasiune mai veche de-a mea, foarte costisitoare dar care merită toţi banii. Vă spun că am o senzaţie extraordinară atunci când trebuie să gasesc soluţii şi trasee bune atunci când intru cu maşina în munte”, povesteşte Ştefan. El îşi aminteşte că de multe ori ajunge în situaţii extreme în locuri îndepăratate şi izolate în care te poţi baza doar pe instinct, abilitatea de a conduce maşina şi puterea motorului. Tot legat de maşini Ştefan explică faptul că orice automobil poate fi modificat pentru a arăta mai bine. „Îmi plac  VW Beetle. Am avut câteva pe care le-am modificat, iar acum circulă cam peste tot numai în Vâlcea nu. De fapt mai este unul pictat de mine care circulă prin oraş. Când lucrez la o maşină nu lucrez doar la caroserie, umblu şi la partea mecanică, la motor. Totul se poate îmbunătăţi”, explică Ştefan. Maşina de care este cel mai mândru este un Opel Manta din anii 70 pe care a tunat-o şi a făcut-o să semene cu un Mercedes SLR. „Am lucrat câteva săptămâni bune la ea şi vă spun sincer că e una din cele mai frumoase maşini care a ieşit din mâinile mele. Proprietarul a revândut-o cuiva din ţară, din câte ştiu” povesteşte Ştefan.  Tot în categoria maşinilor preferate se află şi VW Golf II despre care Ştefan povesteşte că sunt foarte uşor de tunat şi modificat.


Întrebări şi răspunsuri

Care e cel mai mare vis al tău?
Întotdeauna m-am gândit cum ar fi să sculptez stânca de calcar de la  Malul Alb. Să fac ceva de genul ce au făcut americanii în Muntele Rushmore. Ar fi frumos să iasă un personaj celebru din istoria românilor.

Ce alte pasiuni mai ai?
Îmi place să pictez icoane. Recent am colaborat la restaurarea picturii în două biserici: una la Cremenari şi alta în Râmnicu Vâlcea. Este o pasine de-a mea mai veche care se moşteneşte din familie.

Ce-i place?
Iubesc tot ceea ce e interesant şi frumos. Cel mai mult îmi place în natură, în excursii sau drumeţii. Expediţiile offroad sunt maximul aventurii pentru mine
Ce nu-i place ?
Dacă e ceva pe lumea asta care mă poate irita acel lucru este comunismul. Nu îmi plac oameni exponenţi ai acestui sistem. Trăiesc într-o casă ce a trecut la milimetru de buldozerele regimului comunist.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite