Ploieşti: Un singur profesor a obţinut nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Un singur profesor a obţinut nota 10
Ploieşti: Un singur profesor a obţinut nota 10

Examenul de titularizare s-a dovedit greu pentru sute de candidaţi care nu au reuşit să obţină nici măcar nota de trecere.

Examenul de titularizare organizat săptămâna trecută s-a dovedit a fi o încercare foarte grea pentru 343 de candidaţi care nu au reuşit să obţină nici măcar o notă de trecere.

„Am învăţat foarte mult pentru acest examen şi am crezut, după cât am scris, că voi lua o notă peste 5, nici nu mă gândeam că o să iau mai puţin, dar când am văzut că am luat numai 3.50 nu mi-a venit să cred, mai că mi s-a făcut rău”, spune Elena, una dintre concurente.

Numărul notelor peste 7 este totuşi, potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar (IJS) Prahova, mai mare decât cel al notelor sub 7.

Mai multe note peste 5
„Avem 507 note între 5 şi 6.99 şi 564 note între 7 şi 9.99. La titularizarea din acest an un singur candidat a reuşit să obţină nota 10”, explică purtătorul de cuvânt al IJS Prahova, inspectorul Aurel Graur.

În urma acestui examen au rămas totuşi vacante aproximativ 500 de catedre, candidaţii declaraţi respinşi având posibilitatea să se prezinte în luna august la concursul pentru suplinire, ce va avea loc în centrele de examinare organizate la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”.

„Cu siguranţă voi încerca să prind un post deşi acum nu am obţinut notă de trecere. Eu am terminat anul acesta Facultatea de Litere şi nu ştiu ce altceva aş putea să fac cu studiile pe care le am, dacă nu voi putea să lucrez în învăţământ. Desigur urmează şi un master, dar aş fi vrut să am un venit sigur ca să pot acoperi cheltuielile cu acesta”, spune Ionuţ, un concurent.

Nemulţumiţi de note
190 de candidaţi la examenul de titularizare din acest an, care au fost nemulţumiţi de notele pe care le-au primit, au făcut contestaţii la centrele de examinare la care s-au prezentat pentru concurs. Aceste contestaţii au fost rezolvate de profesori, rezultatele finale fiind afişate astăzi, cel târziu până la ora 18.00.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite