Learn to ski in Romania. Staţiunile de pe Valea Prahovei, promovate în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtia Nouă din Sinaia, între Cota 1000 şi Cota 1400, are condiţii similare domeniului schiabil din Austria. FOTO Adevărul
Pârtia Nouă din Sinaia, între Cota 1000 şi Cota 1400, are condiţii similare domeniului schiabil din Austria. FOTO Adevărul

Infrastructură îmbunătăţită, preţuri mici pentru monitori şi distracţie ieftină sunt atuurile pe care mizează staţiunile de pe Valea Prahovei, în 2014, pentru a atrage turiştii străini. Un nou produs turistic „Learn to ski in Romania“ va fi prezentat touroperatorilor din străinătate

Chiar dacă la munte este plin de sezon de vară, oficialii din turism pregătesc din timp cea mai bună perioadă de pe Valea Prahovei, cea de iarnă.

Peste 100 de specialişti în turism – operatori şi reprezentanţi ai agenţiilor de turism din străinătate, dar şi jurnalişti, în special din Franţa, Germania, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, cărora li se adaugă alţi 200 din România vor fi în noiembrie la Sinaia, la unul dintre cele mai importante evenimente din turismul românesc, bursa „Criteriul primei zăpezi“, ajunsă la a doua ediţie.

Sporturile de iarnă, atuul cel mai important al staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, vor fi promovate printr-un nou produs turistic, menit să atragă străinii în ţara noastră, în special familii cu copii mici, dar şi tineri dornici să înveţe să schieze.

Pachetul „Learn to ski in Romania“, „Învaţă să schiezi în România“ va promova ţara noastră ca o destinaţie extrem de competitivă pentru cei care debutează în sporturile de iarnă, datorită unei infrastructuri îmbunătăţite, a preţurilor mici pentru monitori şi a distracţiei ieftine din Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, Râşnov şi Poiana Braşov, cele mai importante şase staţiuni montane, la nivel naţional, pentru sporturile de iarnă.

Timp de 5 zile (în perioada 25-29 noiembrie), specialiştii din străinătate se vor convinge personal de condiţiile de cazare şi alimentaţie, modul în care arată domeniul schiabil, vor vizita obiective turistice şi centre de agrement din cele şase staţiuni.

Turiştii tradiţionali, în scădere pe Valea Prahovei

Prin comparaţie cu alte destinaţii de schi din Europa, România încă este un loc ieftin, şi la fel de spectaculos, cu numeroase şcoli de schi şi monitori calificaţi. În plus, domeniul schiabil s-a extins în ultimii ani, cu pârtii noi – Sinaia şi Braşov, şi beneficiază de dotări de ultimă oră, de la nocturnă până la numeroase instalaţii de transport moderne. De asemenea, Sinaia este singura staţiune din ţară în care se poate schia la mare altitudine până în luna mai.

Cu toate acestea, numărul turiştilor care veneau tradiţional iarna în ţara noastră, în staţiunile de pe Valea Prahovei - ruşi, moldoveni şi ucraineni, ortodocşi de rit vechi - a scăzut în mod constant în ultimii ani. Către ei – turişti din Rusia, Ucraina, Republica Moldova - se îndreaptă în principal produsul „Learn to ski in Romania“, dar şi către francezi şi germane, mari amatori de schi.

Scopul urmărit de promotorii pachetului „Learn to ski in Romania“, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov, dar şi autorităţi locale şi antreprenori din domeniul turismului este încheierea de contracte cu agenţiile de turism străine pentru anul 2014.

Evenimentul „Criteriul primei zăpezi“ care va cuprinde şi sesiuni de conferinţe pe teme de tursim, dar şi o o gală a turismului prahovean şi braşovean, în care vor fi premiaţi operatorii de succes ai ultimului sezon, este susţinut de Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională pentru Turism, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România.

Mai puteţi citi

Numărul vizitatorilor de la Peleş, în scădere. Americanii, israelienii şi spaniolii, în topul turiştilor străini

Muntele, mai ieftin decât marea. Valea Prahovei, ocupată 90% în vârf de sezon


 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite