Doi ploieşteni au prejudiciat statul cu 400.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere faţă de doi ploieşteni de 37 de ani, şi, respectiv 57 de ani.

În perioada 2005-2010, în calitate de asociaţi, respectiv administratori la patru societăţi comerciale prahovene, cei doi au efectuat operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare de produse energetice, de mărfuri şi servicii, pentru care nu au achitat acciza datorată bugetului statului, nu au condus evidenţe contabile, nu au depus declaraţii către organele fiscale şi nu au depus bilanţuri contabile.

Activităţi ilicite cu produse petroliere

Prin societăţile controlate de cei doi s-au derulat operaţiuni comerciale ilicite cu produse petroliere (uleiuri minerale, solvenţi, motorină) şi cereale. Învinuiţii au achiziţionat produse petroliere, respectiv uleiuri minerale neaccizate, fără a face dovada că acestea provin dintr-un antrepozit fiscal de producţie, produsele provenind conform documentelor de achiziţie de la un mai multe societăţi comerciale având comportament tip ,,fantomă". Totodată, au comercializat astfel de produse către alte societăţi comerciale, fără a înregistra operaţiunile respective în evidenţele contabile.

Activitatea infracţională a celor doi învinuiţi a inclus şi achiziţia în perioada ianuarie-februarie 2010, din spaţiul comunitar al U.E., a cantităţii de 1.953.160 kg grâu. Operaţiunea a fost efectuată fără a declara achiziţia, sustrăgându-se astfel de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profitul obţinut în cuantum de aproximativ 310.000 lei. 

Prin activitatea infracţională, cei doi s-au sustras în mod repetat de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului statului, producând astfel un prejudiciu în cuantum de 1.662.899 lei.

Cei doi bărbaţi urmează să fie prezentanţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru a documenta în totalitate activitatea infracţională a celor doi, dar şi a altor persoane implicate în derularea tranzacţiilor ilicite, precum şi pentru recuperarea prejudiciului creeat bugetului consolidat al statului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite