Ploieşti: Diana Mărăşescu se dedică picturii şi sculpturii (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că este foarte pasionată de pictură, Diana a decis să urmeze specializarea de sculptură în cadrul Liceului de Artă, iar de câţiva ani confecţionează şi bijuterii handemade.

Odată cu cele două mari pasiuni ale fetei, pictura şi sculptura, ea a descoperit că poate face şi chiar are îndemânare pentru a confecţiona bijuterii handmade.

„Acum patru ani, începusem să fac brăţări din aţă, care se numesc brăţările prieteniei. Mă învăţase un prieten cum să le fac, dar niciodată nu am vândut, le-am dat cadou prietenilor şi cunoscuţilor mei", îşi aminteşte tânăra.

image

Un an mai târziu, ea avea să descopere pasta modelatoare, care este de fapt un lut care se usucă la temperatura camerei.

Din acest lut, Diana poate migăli orice fel de bijuterie, pe care apoi, o pictează sau desenează cu modele create chiar de ea.

La final, bijuteriile primesc şi un strat de lac, pentru a le proteja de trecerea timpului, dar şi de factorii externi, precum apa şi soarele.

Dacă înainte fata realiza numai modele simple, acum, ea poate crea orice model, fie din imaginaţia sa, fie pe comandă, după preferinţele clientului.

Pictează în cafea

Pe lângă bijuterii, Diana mai realizează şi tablouri la comandă, în ulei şi combinate cu pastă modelatoare.

„Se face din pastă o foaie, care se întinde ca aluatul de biscuiţi, iar pe deasupra ei pot fi lipite diferite forme, obiecte sau detalii, cum ar fi scoicile, melcii şi altele", spune Diana.

De asemenea, ea este renumită şi pentru picturile în... cafea. „Eu beau multă cafea şi când îmi rămâne în ceaşcă obişnuiesc să desenez cu ea, dar mai folosesc şi acuarele şi pix cu gel. Am avut şi câteva comenzi de a picta pereţii unui club, dar şi ai unei biserici", explică artista.

De curând, Diana şi-a creat şi un blog, unde cei interesaţi de arta handmade pot cumpăra bijuteriile şi tablourile expuse.

De altfel, pe Diana este prea puţin probabil să o întâlniţi la târgurile handemade organizate în Ploieşti, asta, pentru că, ea preferă să-şi vândă creaţiile doar pe Internet, la Sighişoara sau Vama Veche.

Reclamă gratuită

Diana poate face din două scobitori şi aţe colorate cercei, pandantive şi alte bijuterii, printr-o tehnică numai de ea ştiută.

image

Pentru că se poate adapta tuturor gusturilor, fata şi-a găsit admiratori serioşi chiar în rândul familiei.

Cele trei surori ale sale îi poartă creaţiile şi, nu numai că se asortează la ţinutele lor, dar îi şi fac reclamă.

Diana îşi doreşte să studieze sculptura, la Bucureşti şi se visează un artist de succes.

Iar pe lângă expoziţii şi munca la atelier, fata spune că îşi va face întotdeauna timp şi pentru hobbyul său de a crea bijuterii.

Ce-i place: Cel mai mare hobby al său este să confecţioneze bijuterii, însă, îi place foarte mult să deseneze şi să picteze în orice tehnici.

A avut mai multe expoziţii, din care una în cadrul liceului în care învaţă şi alta la o rafinărie din Ploieşti.

Ce nu-i place: Tinerei nu îi plac oamenii care o judecă, care comentează despre felul în care arată sau despre activităţile pe care le are.

„Sunt oameni de pe stradă, care nu mă cunosc şi nu ştiu nimic despre mine, dar cred că au dreptul să spună ce vor şi să mă judece după propriile lor valori", explică Diana.

Întrebări şi răspunsuri

De când ai pasiunea pentru arte?

Am început să desenez de când eram foarte mică, aveam şase sau şapte ani şi de fiecare dată când vroiam să fac un desen le rugam pe surorile mele sau pe mama să îmi spună ce să desenez.

De cele mai multe ori mă puneam să fac ceea ce vedeam pe masă.

Când ai transformat desenul în pictură?

În clasa a VII-a am cunoscut pe cineva mai mare ca mine, care era la Liceul de Artă, şi care mi-a sugerat să studiez şi eu aici.

Aşa m-am decis să încerc şi chiar îmi doresc să fac şi o facultate de profil şi să ajung un artist care îşi poate valorifica la maximum creaţiile.

 

PROFIL

NĂSCUTĂ:
5 iunie 1992, Ploieşti

STUDII:
Elevă la Liceul de Artă „Carmen Sylva"

FAMILIE:
Are trei surori mai mari

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite