Profesorii de la Colegiul Brătianu sunt nemulţumiţi din cauza reducerii claselor de bilingv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de profesori care predau la Colegiul IC Brătianu, din Piteşti, au trimis pe adresa redacţiei o scrisoare în care îşi arată nemulţumirea vizavi de reducerea claselor de bilingv. Inspectorul şcolar general, Florin Gardin, susţine că decizia este întemeiată.

”Atitudinea ISJ Argeş faţă de colegiul Brătianu, prin desfiinţarea specializărilor franceză, germană, spaniolă bilingv este revoltătoare. Colegiul Brătianu este  instituţia de învăţământ din judeţul Argeş care, an de an, aduce zeci de premii la olimpiadele naţionale  şi internaţionale…” Acestea sunt primele rânduri scrise de de un grup de profesori de la Colegiul Ion C. Brătianu. De asemenea, cadrele didactice susţin că este inadmisibilă această decizie întrucât, foarte mulţi elevi proveniţi de la aceste specializări sunt în prezent studenţi la secţiile cu predare în limba franceză sau germană din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi din cadrul Academiei de Studii Economice, masteranzi la Universităţi celebre din Europa, majoritatea dintre ei obţinând diplomele de competenţe lingvistice recunoscute la nivel internaţional.

Inspectorul şcolar general Argeş, Florin Gardin spune că a luat această hotărâre de diminuare a claselor de bilingv, deoarece nu sunt bani de salarii. ”Avem o problemă. La nivel de resursă umană nu ne ajung banii pentru salarii. Nu ne-au ajuns anul trecut şi anul acesta trebuie să fim foarte atenţi, să ne încadrăm în finanţarea per elev. Tocmai de aceea am redus orele la clasele de bilingv şi de intensiv. Am decis ca la Colegiul Brătianu, din 4 clase să aprobăm decât două de bilingv. Profesorii de aici spun că sunt prea puţine clase pe motiv că va scădea numărul premianţilor. Am luat şi eu situaţia de anul trecut şi am analizat-o. Au obţinut un premiu întâi la faţa naţională, la limba engleză, dar elevul care a reuşit performanţă nu este de la biling, ci de la o clasă normală. Deci, argumentul dânşilor pică.”, a declarat, pentru Adevărul, Florin Gardin.

În scrisoarea sosită pe adresa redacţiei noastre, grupul de profesori menţionează că aceste probleme financiare sunt nereale.  ”Suntem consternaţi să constatăm că problemele financiare ale ISJ Argeş se rezolvă prin sacrificarea unor specializări de performanţă, de actualitate, de la cel mai important colegiu din judeţ, în defavoarea calităţii educaţiei, împotriva interesului elevilor şi călcând în picioare munca şi rezultatele profesorilor şi elevilor de-a lungul anilor. De asemenea, este de precizat că resurse financiare pentru susţinerea acestor specializări există, însă ele sunt folosite în alte scopuri. De pildă, în colegiul Brătianu, funcţionează nenumărate formaţii şi ansambluri sportive şi artistice, pe grupe de elevi, care sunt susţinute financiar de ani buni din finanţarea de bază, din costul per elev, deşi Colegiul Brătianu este un liceu teoretic, fără filiere vocaţionale. Aceste formaţii şi ansambluri, activităţi extraşcolare, sunt aprobate fără nicio problemă an de an, fără să se pună vreodată problema fondurilor insuficiente pentru salarizare.”, semnează grupul de profesori de la Colegiul Ion C. Brătianu.

                        

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite