Cura de 45 de zile care te ţine departe de alergii. Cum prepari infuzia combinată de măceşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Alergiile sunt reacţii imunologice excesive ale organismului la anumite elemente, denumite alergeni. Polenul, acarienii, părul animalelor, sporii ciupercilor, elemente inofensive pentru majoritatea oamenilor, sunt principalii vinovaţi în declanşarea alergiilor la persoanele cu astfel de predispoziţii. Lista alergenilor e mult mai lungă, iar remediile nu se rezumă la medicamente.

Conform unor statistici recente, unul din patru indivizi suferă de o boală alergică şi, dacă tendinţa actuală de creştere a incidenţei alergiilor s-ar menţine, în doi-trei ani unul din doi indivizi va avea o afecţiune alergică.

„O cură de o lună şi jumătate, în care se consumă o jumătate de litru de infuzie combinată de măceşe pe zi, este ideală în prevenirea alergiilor”, explică, pentru Adevărul, specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Modul de preparare a acestui exelent remediu naturist este foarte simplu.

"Pentru a obţine infuzia combinată, avem nevoie de un sfert de litru de apă, în care se pun la macerat vreme de 8-10 ore, 3-6 linguri de pulbere de măceşe (fără seminţe). Ulterior, lichidul se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă un sfert de litru de apă, timp de două minute şi se lasă să se răcească. După răcire, se adaugă peste călălalt extract, obţînându-se aproximativ o jumătate de litru de infuzie combinată, care se administrează pe parcursul zilei”, mai spune specialistul.

Stimulează procesele metabolice fundamentale

Infuzia de macese este un bun vitaminizant,  acţionând benefic asupra  sistemul imunitar, dat fiind că măcesele au de 50 de ori mai multă vitamina decât lamaile sau grepfrutul şi de aproape 200 de ori mai multa vitamina C decît merele. Un amănunt important, pentru că vitamina C  nu are rol doar in imunizarea organizmului, ci şi în procesele metabolice fundamentale, cum ar fi reactia de oxido-reducere şi respiratia celulară. 

Din aceste considerente, se spune că  preparatele din măceşe au capacitatea de a creste rezistenţa capilarelor sanguine. În plus, au proprietăţi astringente, diuretice, antidiareice, de stimulare a poftei de mâncare şi de accelerare a digestiei.

Infuzia combinată de măceşe ajută inclusiv la eliminarea pietrelor de la rinichi, pentru că ceaiul de măceste este şi diuretic. Datorită acestei proprietăţi, este recomandat  şi în tratarea infecţiilor de tract urinar şi a cistitelor. Ceaiul de măceşe astfel preparat este, de asemenea,  recomandat şi în caz de constipaţie, dar şi în bolile hemoroidale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite