Inundaţi de o hală
0A făcut eforturi mari să le ridice fetelor o casă şi acum se uită cum temelia se macină de la apa ce se scurge din streaşina halei din apropiere. Vasile Ţelu spune că a ajuns la capătul răbdărilor:
Vasile Ţelu se plânge că gospodăria pe care le-a făcut-o fetelor sale este inundată periodic de burlanele halei de alături.
“Nu mai pot. Se duce pe apa Sâmbetei toată osteneala mea. Nu se poate aşa ceva. Patronul firmei ne sfidează! Am băgat în casa asta 65 de mii de euro, o avere. Nu mi-a fost uşor că sunt bani munciţi.N-a contat, că am făcut-o pentru fetele mele, dar chiar să –şi bată joc în halul ăsta. De un an de zile ne chinuie cu inundaţiile. Nu mai vorbesc că s-au dus naiba toate răsadurile de roşii, fasole, ardei şi ce-am mai pus noi p-aici, dar o să se surpe casa! ”, spune bărbatul.
Acum cinci ani când s-a apucat de casă, Vasile Ţelu nici nu-şi imagina că alături se va ridica uriaşa hală a unei firme deconstrucţii. De anul trecut, de când hala a fost dată în folosinţă, au început şi problemele. Tubulatura de scurgere a noii construcţii dă spre curtea fetelor iar la fiecare ploaie zdravănă, zona se umple de apă.
“Se face lac, poţi să creşti peşti fără probleme. Vă daţi sema ce infiltraţii se produc. Şi lor nu le pasă. De anul trecut le tot spun şi ei tot promit că se rezolvă, dar nimic “, spune Vasile Ţelu.
Patronul Firmei QCB Ştefăneşti, cea căreia îi aparţine hala, spune că n-are nicio vină pentru problemele apărute.
“ Noi aveam autorizaţia de construcţie înainte ca dumnelui să se apuce de casă. Problemele au apărut pentru că suprafaţa dumnealui este cu vreo 60 de centimetri sub nivelul celorlalte suprafeţe din zonă. Corect era să aştepte mai întâi să se realizeze un sistem de canalizare pluvial în zonă, şi apoi să-şi ridice casa . Acum ar trebui să-şi înalţe suprafaţa. Noi am încercat să rezolvăm problema dar n-am găsit , deocamdată o soluţie viabilă. Să mai aibă şi dumnealui răbdare ! “ , spune Nicolae Crăciun, Patronul QCB Ştefăneşti