Cabana Frasin, oaza de linişte din mijlocul muntelui
0Drumeţii pe munte sau o noapte liniştită la lumina focului de tabără sunt ingredinetele perfecte pentru un week-end liniştit la Cabana Frasin.
Acest sfârşit de săptămână îl puteţi petrece într-o atmosferă relaxantă, la aer curat. Ca destinaţie turistică puteţi alege comuna Dragoslavele, situată la poalele munţilor.
Cabana Frasin este situată la ieşirea din comuna Dragoslavele. Ca să ajungeţi acolo puteţi merge pe DN73 Piteşti-Câmpulung-Braşov, iar la 100 de metri de intrarea în comuna Rucăr face stânga pe podul de peste râul Dâmboviţa, treceţi de colonia Hidroelectrica şi urcaţi pe Valea Frasinului 800 de metri. Pe malul stâng al râului veţi găsi cabana.
Cabana este de trei stele, şi are nouă camere cu băi proprii, dotate cu cabine de duş, un living cu ieşire către terasă şi bucătărie utilată. Lângă imobil se află şi o mică anexă cu două camere care poate fi închiriată. Dacă vreţi să petreceţi după-amiezele în curte, la aer curat şi dacă vremea vă permite, puteţi face o friptură la grătarul din curte, sau vă puteţi relaxa în leagăn, în timp ce ascultaţi susurul pârâului Frasin care trece chiar prin curte.
Drumeţii pe cărări de munte
Peisajul este superb. Veţi fi înconjuraţi de două culmi de munte, o pădure cu brazi, iar pe cărarea din apropiere puteţi face o plimbare până în poieniţă. La Cabana Frasin sigur nu vă veţi plictisi întrucât aveţi la dispoziţie mai multe trasee montane pe care să faceţi drumeţii. La 30 de minute de mers pe jos se află “Schitul Dragoslavele” şi reşedinta Patriarhală, întemeiată de Miron Cristea, primul Patriarh al României.
Un alt traseu este către Est vă duce de-a lungul pârâului Ghimbav veţi vedea una dintre cele mai frumoase chei, îngustă cât să încapă doar două persoane şi lungă de doi kilometri. Traseul continuă spre Cheile Dâmboviţei, peştera Uluce şi urcând pe Valea Frasinului ajungeţi pe vârful Căpitanul unde aveţi o panoramă asupra întregilor munţi Bucegi şi Piatra Craiului, a vârfurilor Iezer, Păpuşa, Leaota, Pravăţ şi toate văile lor.
Alpinism şi tiroliană
“Din primăvară încercăm să facem şi un turism de cunoaştere a Argeşului cât şi un parc de aventură cu alpinism, tiroliană, via ferrata în zona cabanei. Dar poate cea mai palpitantă chestie va fi traseul prin Cheile mari ale Dâmboviţei . Important este ca turiştii care ne vizitează să aibă opţiuni şi nu doar un grătar şi berea la dispozitie.”, spune Radu Iancu, proprietarul cabanei.
Pentru o cameră cu pat dublu veţi plăti 120 de lei pe noapte şi aveţi micul dejun inclus. De la 1 aprilie, gazdele vin cu un pachet atractiv. Pentru un sejur de 4 zile, veţi plăti 300 de lei de persoană şi veţi avea incluse micul dejun şi cina, o excursie în arealul montan al Argeşului, o drumeţie la unul din obiectivele din zona Dragoslavele şi un foc de tabără. Studenţii şi pensionarii au reducere 10%.
“Cabana asta are un farmec aparte. La sfârşit când am tras “linie” nu ştiam ce mi-a plăcut mai mult: muzica, focul de tabără cu vinul fiert, drumeţia pe munte şi legendele spuse de Radu, somnul ăla odihnitor, pârâul îngheţat, aerul tare, bulzul sau varza cu coastă afumată… nu mai ştiu.”, mărturiseşte Aurel Manolovici