250.000 lei, donaţia unor firme argeşene pentru echiparea medicilor şi pentru ventilatoare: „Fiecare echipament se licitează şi se evaporă în câteva secunde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto ABC News
Sursa foto ABC News

La nici o săptămână de la declanşarea campaniei ÎmpreunăPentruArgeş, firmele din Argeş au donat 250.000 lei pentru echiparea medicilor şi pentru ventilatoare.

În acest moment, sistemul sanitar din Argeş are nevoie de un volum uriaş de echipamente de protecţie şi consumabile specifice gestionării unei astfel de epidemii. Măşti de diferite tipuri, viziere, combinezoane, halate, obiecte de încălţăminte medicală, mănuşi, dezinfectanţi etc. se regăsesc într-o lungă listă de necesar a sistemului medical din judeţul nostru. 

"Echipamentele de asistenţă medicală sunt, în egală măsură, vitale pentru gestionarea crizelor medicale care se anunţă. La fel, testele rapide. Ne propunem să scurtăm sau să uşurăm această listă, cumpărând cantităţile necesare de produse pe care le-am identificat în stocurile furnizorilor indicaţi de autorităţi, dar şi ale altor furnizori pe care îi identificăm prin resurse proprii. Alăturarea dumneavoastră în acest demers este mai mult decât bine-venită. Ea se poate dovedi decisivă. Dacă resursele existente sau politica de sprijin pentru comunitate a companiei pe care o reprezentaţi permit o astfel de implicare, vă rugăm să vă alăturaţi!" este mesajul fundaţiei Gaudium, iniţiatoarea campaniei. 

La aproape o săptămână de la declanşarea campaniei ÎmpreunăPentruArgeş, FUNDAŢIA GAUDIUM anunţă şi primele rezultate notabile. Mai multe societăţi comerciale importante, dar şi donatori persoane fizice au răspuns prompt apelului campaniei de a înarma personalul medical din Argeş în lupta împotriva COVID-19, dar şi de a asigura aparatură medicală de tip life-support pentru pacienţii care vor avea forme extrem de grave în acest război cu boala.

"250.000 lei merg, în acest moment, pentru aparatură şi echipamente de protecţie destinate Argeşului. Este doar începutul, nu ne oprim aici!

În cele cinci zile care s-au scurs, am discutat cu sute de furnizori din România şi din afară şi suntem în măsură să confirmăm, pe baza propriei şi dureroasei experienţe, criza generalizată pe care o anunţă autorităţile contractante din domeniul medical în ceea ce priveşte materialele şi aparatele necesare.

Pe piaţa internaţională, fiecare echipament, fiecare mască, fiecare cutie de mânuşi se licitează şi se evaporă în câteva secunde. Chiar şi aşa, nu am renunţat, ci suntem mai determinaţi, mai documentaţi şi mai conectaţi ca niciodată la ceea ce se întâmplă. Continuăm strângerea de fonduri şi achiziţia de echipamente pe care le vom dona, în loturi-loturi, către unitatea medicală desemnată să gestioneze ca centru de comandă criza COVID în judeţul Argeş", se arată într-un comunicat al fundaţiei. 

La data prezentului comunicat, aceasta este Spitalul Mioveni.

Fundaţia precizează că ţine permanent legătura cu autorităţile implicate în gestionarea acestei lupte şi cu cadrele medicale care acordă suport tehnic de specialitate.

Din banii care s-au strâns deja, au fost identificate şi comandate:

▪  2 ventilatoare de Terapie Intensivă Astral 150, cu o capacitatea de life support de 24/24 de ore, identificate cu ajutorul furnizorului român Eyecon Medical, aparate care urmează să se alăture celor existente deja în spital pentru asistenţă de tip ATI

Echipamente necesare protecţiei personalului medical:

▪  200 de combinezone

▪  100 de viziere

▪  1000 de măşti de protecţie

▪  600 de măşti FFP2

▪  200 de măşti FFP3

▪  50 de perechi de ochelari de protecţie

Şi 800 de teste-rapide COVID 19.

"Nu, medicii noştri din unităţile de luptă COVID nu vor fi dezarmaţi!"

Separat, cu titlul de donaţie produse, un partener a livrat deja 600 sticle de spirt medicinal.

Dintre materialele de mai sus, un pachet de 15 combinezoane&viziere au mers la Spitalul de Pediatrie unde, conform noilor dispoziţii de organizare, o secţie separată va asista copilaşii depistaţi pozitiv.

"Am putut ajunge aici pentru că mediul de afaceri argeşean cu precădere a fost rapid în reacţie şi solidar! Mulţumim în acest sens companiilor Teilor, Nicolae Asist, Invest Intermed, Ronera Rubber, Club Castel, Beautiful Estetic, Comesad, precum şi al altor companii care au dorit să-şi păstreze anonimatul şi tuturor celor care au anunţat că ni se vor alătura zilele următoare şi care - prin eforturile lor - vor face diferenţa între viaţă şi moarte pentru mulţi argeşeni. ImpreunăPentruArges vom reuşi!  Nu, medicii noştri din unităţile de luptă COVID nu vor fi dezarmaţi! Nu, nu vom putea face singuri tot şi implicarea, în paralel, a autorităţilor este esenţială. Dar, da, împreună vom reuşi!", precizează acelaşi comunicat.

Detalii:

Mihaela Anghel: 0736.002.643 | Roxana Ilie: 0742.220.942 |

Denisa Dumitru: 0737.770.001 | Camelia Badulescu: 0742.092.092

Contul în care se operează campania este: RO16BRDE030SV01754270300".

Despre fundaţie şi Campania ImpreunaPentruArgeş

Activitatea de achiziţie a echipamentelor, consumabilelor şi aparaturii se desfăşoară prin Fundaţia GAUDIUM, fundaţie având ca scop principal activităţile caritabile, filantropice şi nonprofit derulate în scopul realizării şi promovării condiţiilor necesare exercitării şi respectării efective a drepturilor şi principiilor umanitare.
Fundaţia este reprezentată de omul de afaceri Virgil Dumitru - preşedinte, are sediul fiscal în comuna Bascov, str. Serelor, nr. 42, este identificată fiscal prin CIF 28117583/2011, înregistrată în Registrul Fundaţiilor cu nr. 2/RF/2011 şi are contul RO16BRDE030SV1754270300, deschis la BRD Piteşti (cont RON).

"Fiecare contributor în cadrul acestei campanii va fi informat, în detaliu, prin mijloace online, cu privire la derularea procedurilor de achiziţie şi predare a echipamentelor, testelor şi aparatelor către unitatea medicală din judeţ desemnată să lupte în prima linie împotriva epidemiei de COVID-19", precizează fundaţia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite