Neamţ: Înghesuială şi mâncare neadecvată în grădinţele din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţele vor trebui să remedieze deficienţele în termenii stabiliţi de Protecţia Consumatorului
Grădiniţele vor trebui să remedieze deficienţele în termenii stabiliţi de Protecţia Consumatorului

10 grădiniţe din judeţ au căzut testul verificărilor efectuate zilele trecute de Protecţia Consumatorului.

La cele nouă unităţi cu program prelungit, de stat, comisarii instituţiei au descoperit că se încălcă legislaţia privind numărul maxim de copii admişi la o grupă.

S-a constatat în toate cazurile depăşirea numărului maxim de preşcolari dintr-o grupă de învăţământ, numărul real variind între 24 şi 35 copii", spune comisarul şef Nicoleta Nica. Cum sălile de clasă, dormitoarele şi sălile de mese erau supraaglomerate, nici numărul grupurilor sanitare nu corespundea numărului de copii.

Ciocolată cu coniac în meniul prichindeilor

Nereguli au fost descoperite şi în saloanele de servire a mesei. La o grădiniţă, vesela pregătită pentru servirea hranei copiilor era depozită în sala de clasă, iar la alte cinci unităţi lipseau feţele de masă din material textil.

La alte două grădiniţe s-a constatat faptul că, în meniul zilnic, erau distribuite copiilor produse zaharoase precum caramele şi ciocolată cu aromă de coniac, alimente nerecomandate preşcolarilor", mai spune reprezentantul CJPC Neamţ.

În urma controalelor, comisarii au sancţionat o grădiniţă cu suma de 2.000 de lei, iar alte şase grădiniţe au primit avertismente. De asemenea, au fost oprite temporar de la consum 39 de kilograme de produse alimentare şi s-au dispus termene de remediere a deficienţelor constatate în cinci unităţi verificate.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite