O grupare periculoasă de spărgători de locuințe a fost anihilată de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă tineri din județul Bihor sunt cercetați pentru furturi din locuințe. Acasă la unul dintre aceștia, polițiștii au găsit un pistol cu gaze de calibru 8mm și 28 de cartușe. Trei dintre suspecți au fost reținuți în Arestul IPJ Bihor, iar doi au fost arestați preventiv de către magistrați.

Potrivit informațiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Bihor, miercuri, între orele 06.00 și 14.00, poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Oradea au acţionat împreună cu poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Băile Felix, Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, alături de jandarmi, pentru a documenta activitatea infracţională a unor persoane suspectate de comiterea mai multor furturi din locuinţe pe raza judeţului Bihor. „Poliţiştii au efectuat 12 percheziţii domiciliare, din care două în Oradea, două în comuna Oşorhei şi opt în comuna Ineu, în urma cărora nouă suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Oradea pentru cercetări, respectiv H.P., de 37 de ani, R.I., de 26 de ani, V.V., de 17 ani, R.D.R., de 20 de ani, R.B.A., de 30 de ani, R.D.I., de 34 de ani, toţi din comuna bihoreană Ineu, orădenii P.P.G., de 32 de ani, R.E., de 23 de ani şi S.A.I., de 33 de ani, din comuna Oşorhei", a spus Alina Dinu.

70.000 de lei

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii orădeni, primele trei persoane au fost reţinute în arest, suspectate fiind că, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 ar fi comis zece furturi din locuinţe, provocând un prejudiciu total de 70.000 lei, recuperat parţial de poliţişti.

Cu pistol

În urma percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul lui R.E., de 23 de ani, din Municipiul Oradea, poliţiştii au descoperit un pistol cu gaze de calibru 8 mm, armă neletală, supusă declarării şi 28 de cartuşe, pentru care cel în cauză nu deţine niciun fel de documente legale. În consecinţă, poliţiştii au întocmit faţă de acesta acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Stivuitor furat

De asemenea, în cadrul percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa lui S.A.I., din comuna Oşorhei, poliţiştii au descoperit un stivuitor care figurează ca fiind sustras de pe raza judeţului Cluj. Poliţiştii bihoreni efectuează cercetări în cauză pentru a stabili modul în care stivuitorul a ajuns în posesia suspectului şi pentru restituirea acestuia proprietarului de drept.

Arestați preventiv

Poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Patrimoniului i-au prezentat astăzi pe H.P., de 37 de ani şi R.I., de 26 de ani, ambii din comuna bihoreană Ineu, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat.  Magistraţii au emis faţă de aceştia mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite