Cum să preparăm cea mai delicioasă ciocolată de casă. Ingredientul secret dezvăluit de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciocolata de casă face parte din dulciurile preferate ale copilăriei. Nu are nevoie de prea mult timp de preparare, iar dacă se adaugă alune sau nuci devine cu adevărat savuroasă.

Cine nu îşi aduce aminte de tradiţionalul baton de ciocolată? Este un produs ce cu greu poate fi refuzat chiar şi de către persoanele ce nu se dau în vânt după dulciuri. Pentru a ne îndulci zilele cu o ciocolată de casă gustoasă, trebuie să ţinem cont de anumiţi paşi. Chef Mihai Cristian ne dezvăluie o reţetă extraordinară de ciocolată de casă. Astfel o să obţinem un produs natural şi mai sănătos decât ce se găseşte în comerţ la ora actual.

Ingredintele

- 450 gr. zahăr

- 150 ml apă

- 1 plic de zahăr vanilat

- 150 gr. unt gras (80% grăsime)

- 500 gr. lapte praf

- 50-80-100 gr. de cacao (puneţi cât doriţi)

- 50 gr. stafide

- 1 fiolă esenţă de rom

- 50 gr. alune de pădure/nuci/migdale/fistic/nuci pecan

- infinit kg. suflet (fără a pune drag, nu iese)

“Încercaţi să alegeţi ingrediente de calitate superioară. Laptele praf să nu fie din categoria instant, acela pentru bebeluşi. Să cumpăraţi lapte praf alimentar. Mare atenţie la sirop. Să fie destul de legat. Dacă e prea lichid, aşa va fi şi ciocolata dumneavoastră. Este foarte important. Este o reţetă foarte simplă. Toată lumea poate să o facă. Puteţi să folosiţi şi alte arome, cum ar fi: lavandă, portocală, bergamotă, scorţişoară, etc”, spune chef Mihai Cristian.

Cum se prepară

“Într- o crăticioară se pun la fiert zahărul, zahărul vanilat şi apa până ajung la o consistenţă semi-vâscoasă. După ce siropul este legat, se dă la o parte de pe foc si se topeşte în el untul. Laptele praf şi cacaua se dau prin sită într-un vas mare. Se răceşte siropul pana la 40-50 grade Celsius ca să putem lucra cu el. Se toarnă siropul peste laptele praf, esenţa, stafidele, alunele şi cacaua omogenizate. Se amestecă cu mâna sau cu o lingură, dar repede ca să nu se solidifice.

Compoziţia de ciocolată se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ţine la rece sau într-un loc răcoros. Se porţionează şi se împarte. Este o reţetă pe care am încercat-o de multe ori şi mi-a ieşit de fiecare dată, aşa că, pot să garantez rezultatul perfect de ciocolată de casă” , a explicatchef Mihai Cristian.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite