Oradea: Studenţii orădeni au început mai devreme anul academic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Studenţii orădeni au început mai devreme anul academic
Oradea: Studenţii orădeni au început mai devreme anul academic

Universitatea din Oradea a deschis, astăzi, anul universitar 2009-2010, cu aproape o săptămână mai repede.

Sute de studenți au fost prezenți, astăzi, la deschiderea noului an universitar în Oradea. Festivitățile au debutat puțin după ora 10 cu discursul rectorului Cornel Antal. „Universitatea din Oradea are 18 facultăți și 117 specializări acreditate sau autorizate. Beneficiem, de asemenea, de 180 de acorduri încheiate cu centre universitare din străinătate în baza cărora studenții noștri pot studia peste hotare” spunea rectorul Universității Oradea, Cornel Antal, în timpul discursului inaugural. Zeci de cadre universitare și oficialități dispuse pe scaune în incinta noii săli de sport a instituției au ascultat speech-ul universitarului, în timp ce, studenții stăteau în picioare, la intrarea în sală.

Invitați de marcă

Instituțiile academice din Oradea și Timișoara au organizat festivitățile de deschidere a noului an universitar în avans. Printre oficialități locale, la Oradea s-a aflat și prorectorul Universității din Debrecen, Fabian Istvan.

Studenții s-au retras mai repede

Studenții orădeni nu s-au prea îngrămădit la festivități. Obișnuiți cu astfel de ceremonii, cei mai mari s-au retras în locurile amenajate în proximitatea sălii de sport. “Bobocii” s-a dovedit însă mai curioși, poate dornici să își cunoască o parte dintre profesori.

Aglomerație pe strada Universității

La ora 09.30, strada Universității era sufocată de autoturisme și pietoni. Polițiștii au vegheat la siguranța trecătorilor și au încercat să decongestioneze traficul. La ora 11, circulația în zona universității era puțin mai degajată. De această dată, doar pe sensul de mers înspre centrul orașului, traficul se desfășura cu greutate. Însă din autoturisme care mai de care, se auzeau melodii ce te duceau cu gândul la vacanță. A început un nou an universitar, dar până la examene, mai este …  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite