Jobul de Moş Crăciun aduce bani frumoşi şi pe timp de criză, fără efort prea mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Crăciun şi-a făcut apariţia la toate evenimentele familiilor, companiilor şi instituţiilor din Oradea
Moş Crăciun şi-a făcut apariţia la toate evenimentele familiilor, companiilor şi instituţiilor din Oradea

Moş Crăciun şi-a făcut apariţia în luna cadourilor la serbări de grădiniţă, în centre comerciale şi chiar la aeroport. În prag de sărbători, orădenii care dispun de un costum în alb şi roşu, o barbă falsă şi o voce impunătoare pot câştiga bani frumoşi, jucând rolul de Moş Crăciun la petreceri private sau la grădiniţe

O singură participare la un astfel de eveniment aduce în buzunarul Moşului cel puţin 50 de lei. Dacă în pielea lui Moş Crăciun intră un actor cu experienţă, acesta câştigă minimum o sută de lei, într-o oră. Doar în situaţii excepţionale, când fac favoruri unor cunoştinţe, Moşii din Oradea îşi fac apariţia pentru 30 de lei.

Moşul îşi face publicitate
Inventivi, Moşii au ajuns să-şi facă reclamă cu ajutorul unor fluturaşi, distribuţi prin zone frecventate de părinţi. „Pentru o jumătate de oră, sau chiar o oră, copilul tău va fi în compania celui mai aşteptat personaj al secolului”, scrie pe pliantul de promovare a serviciilor unui moş de sezon. Unul dintre Moşii orădeni a spus că în ultima perioadă a avut circa trei evenimente pe săptămână.

„Pe lângă costum, săculeţ şi clopoţel, trebuie să ai şi o voce care se modelează uşor, prezenţă de spirit, umor şi multă răbdare”, spune „moşul”, care doreşte să rămână anonim. Ioan Oros este cel mai în vârstă Moş Crăciun din Oradea. Barba sa este albă şi lungă, identică celei a lui Moş Crăciun. El nu are un tarif fix, fiind fericit să participe la toate serbările copiilor. „Îi văd cu genunchii tremurând de emoţie sau recitându-mi siguri pe ei şi sufletul mi se umple de bucurie. E modul meu de a rămâne copil”, a spus Ioan Oros, care din 1979 se transformă anual în Moş Crăciun.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite