Oradea: Spulberați de tir în timp ce încercau să ocolească gropile de pe DN 19 (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Spulberați de tir în timp ce încercau să ocolească gropile de pe DN 19 (UPDATE)
Oradea: Spulberați de tir în timp ce încercau să ocolească gropile de pe DN 19 (UPDATE)

Fenyodi Eduard se poate considera norocos. A scăpat cu viață dintr-un accident, în urma căruia nu mulți i-ar fi dat șanse de supraviețuire.

Judecată pentru „drumul morţii“

Eduard Fenyodi vrea să îi cheme în instanţă pe administratorii şoselei pe care era să piară. Colegul său, Teodor Pascal, nu a supravieţuit accidentului în care au fost implicaţi cei doi, pe drumul spre Marghita.

Eduard Fenyodi, pasager în Matizul implicat în accidentul de marţi de pe drumul spre Marghita, se poate considera norocos. A scăpat cu viaţă în timp ce colegul său de serviciu, Teodor Pascal, de 36 de ani, a murit, în timp ce, conform martorilor, încerca să evite gropile din şosea. Fenyodi Eduard se gândeşte serios să dea în judecată instituţia care administrează şoseau Oradea-Marghita. „Câţi oameni mai trebuie să moară până când ei vor asfalta drumul? Voi lua legătura cu un avocat”, a declarat, pentru reporterii «Adevărul de Seară» Oradea, Fenyodi.
DN 19 este coşmarul şoferilor bihoreni. Artera este plină de gropi şi denivelări în urma traficului intens al camioanelor care transportă materia primă pe şantierele Bechtel, societatea care se ocupă de construirea autostrăzii Transilvania.

Slalom mortal printre gropi
Fenyodi Eduard şi colegul său Teodor Pascal au pornit marţi dimineaţă la muncă. Cei doi orădeni trebuiau să instaleze un sistem de supraveghere la o societate din Suplacu de Barcău. În jurul orei 14.00, bărbaţii se întorceau spre casă. În afara localităţii Pocluşa, maşina condusă de Teodor Pascal a intrat în derapaj şi mai apoi sub roţile unui camion care circula din sens opus. „A prins o groapă pentru că tot drumul este plin de cratere şi denivelări. Colegul meu a încercat să redreseze maşina, dar a ieşit în decor. A tras apoi de volan şi, la un moment dat, am văzut TIR-ul în faţă. Nu avea viteză, dar nici noi. Am închis ochii pentru că ştiam ce urmează”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” de Oradea, Fenyodi Eduard.

Mașina în care se afla a intrat sub roțile unui autocamion. Între fiarele contorsionate și-a pierdut viața un coleg de-al său, în vârstă de 36 de ani.

DN 19 E, o șosea de coșmar

Fenyodi Eduard și colegul său Teodor Pascal au pornit marți dimineață la muncă. Cei doi orădeni trebuiau să instaleze un sistem de supraveghere la o societate din Suplacu de Barcău. Nimic din liniștea aceleși dimineți nu anunța tragedia care era pe cale să se întâmple. În jurul orei 14.00, bărbații se întorceau spre casă. Niciunul nu a mai ajuns. În afara localității Poclușa, autoturismul condus de Teodor Pascal a intrat în derapaj și mai apoi sub roțile unui camion care circula din sens opus. Singurul supraviețuitor, Eduard povestește. „A prins o groapă pentru că tot drumul este plin de cratere și denivelări. Colegul meu a încercat să redreseze mașina, dar a ieșit în decor. A tras apoi de volan și la un moment dat am văzut TIR-ul în față. Nu avea viteză, dar nici noi. Am închis ochii pentru că știam ce urmează”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Ediția de Oradea, Fenyodi Eduard.

Coșmarul începuse

Când și-a dat seama că trăiește, Eduard a strigat după ajutor. Locul era deja împânzit de curioși. „Am strigat să mă ajute cineva să ies din mașină, dar piciorul stâng îmi era blocat sub bord. M-am uitat spre colegul meu, dar era deja mort și plin de sânge. Apoi mi s-a părut că iese fum din mașină și le-am spus să aducă un stingător”, mai povestește bărbatul. Tânărul în vârstă de 29 de ani ne-a spus că în cele din urmă a ieșit singur din autoturism. “Cu ultimele puteri, am reușit să ies din mașină. Am apucat să îmi anunț șeful de cele întâmplate și m-am prăbușit. Când mi-am revenit, eram deja în spital”, își amintește orădeanul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite