Fostul prefect de Braşov, ex-parlamentar, achitat de Curtea de Apel Iaşi într-un dosar cu prejudiciu de imens. Un alt politician, cinci ani cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Gonţea, fost prefect în Braşov, a susţinut din capul locului că e nevinovat FOTO Adevărul
Ion Gonţea, fost prefect în Braşov, a susţinut din capul locului că e nevinovat FOTO Adevărul

Ion Gonţea, fost prefect al judeţului Braşov, a fost achitat de Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar în care a fost acuzat de fals intelectual şi mărturie mincinoasă. Prejudiciul calculat de procurori în acest caz de 57 de miliarde de lei vechi.

Ion Gonţea a fost judecat alături de alte 11 persoane acuzate de devalizarea unei societăţi din Braşov ale cărei spaţii ar fi fost înstrăinate, la începutul anililor 2000, la preţuri derizorii. Gonţea ar fi fost implicat în afacere prin funcţia sa de notar public, legalizând mai multe contracte.

Din cei 12 inculpaţi trimişi în judecată de DIICOT, 10 au fost achitaţi. Unul singur a primit o condamnate cu executare, Nicolae Dogar, fost consilioer local în Braşov. Florentina Laura Milu, a fost condamnată la un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

În cazul mai multor infracţiuni imputate persoanelor achitate a intervenit prescripţia, în timp ce în ceea ce priveşte acuzaţia adusă fostului prefect, magistraţii ieşeni au constatat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii.

Alături de Gonţea, au mai fost achitate următoarele persoane: Traian Popelea, Ana Moczas, Simona Ion, Adrian Retegan, Filimon Costan, Lucian Garbacea, Vasile Ion,  John Andreas Constantin şi Irina Dogar.

Potrivit rechizitoriului procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, fostul prefect şi celelalte persoane inculpate ar fi lucrat în tandem la devalizarea SC Condor SA (fostă ICS Alimentara Braşov). Anchetatorii spun că spaţiile ce aparţineau acestei societăţi de stat ar fi fost înstrăinate la preţuri derizorii către diverse persoane din grupare. Faptele s-ar fi petrecut la începutul anului 2000, iar tranzacţiile ar fi fost perfectate la biroul notarial al lui Ion Gonţea.

Acesta din urmă a ocupat şi funcţia de primar al municipiului Braşov la câţiva ani de la Revoluţia din 1989. Decizia Curţii de Apel Iaşi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Citeşte şi: 

Procesul prefectului Ion Gonţea trenează pe rolul instanţelor ieşene

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite