Educaţie cu foarfecele

Educaţie cu foarfecele

Mirela Cimpoi

O profesoară din Iaşi şi-a dat în petec chiar în pragul pensionării. Dascălul a tuns forţat un puşti de 13 ani la ora de dirigenţie, supărat că elevul nu i-a dat ascultare când i-a cerut să nu mai vină la ore cu bretonul în ochi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diriginta, care ţine lecţii de desen, s-a enervat că băiatul i-a spus „Nu vreau", a luat un foarfece, l-a adus pe Claudiu în faţa clasei şi i-a tăiat părul sub privirile celorlalţi elevi. Unii chiar s-au distrat la gestul necugetat al profesoarei.

Au luat telefoanele mobile şi l-au pozat pe copilul rebel. Umilit de cea care ar trebui să fie un model de conduită, puştiul a ajuns acum şi bătaia de joc a colegilor. „Mi-au spus că sunt chelbos şi am faţă de tocilar", a povestit Claudiu. Mama este plecată în Spania şi nu s-a mai interesat de el de câţiva ani. Locuieşte cu tatăl într-o cameră fără lumină şi apă.


Singura educaţie de care are parte Claudiu este cea dată de dascălii pe care îi vede la ochi zi de zi. Lecţia de dirigenţie primită de băiat, la un impuls de moment, cum justifică diriginta, arată că ne trimitem degeaba copiii la şcoală. Ne aminteşte şi de „epoca de aur", când eram bătuţi la palmă, puşi în genunchi în faţa clasei ori traşi de perciuni. Au trecut două decenii de atunci, dar educaţia se face la fel. Cu pumnul.


Lipsa celor şapte ani de acasă a elevului nu justifică în niciun caz reacţia dirigintei!citeste totul despre: