Ce să mănânci ca să previi astenia de primăvară - recomandarea medicului
0La orice început de primăvară se ştie că apare aşa-numita astenie. Cele mai predispuse la această afecţiune sunt persoanele tinere, în special femeile. Astenia de primăvară poate fi combătută cu ajutorul unei alimentaţii corespunzătoare, o cură cu vitamine şi odihnă, spun medicii.
Astenia de primăvară se manifestă prin cefalee, vertij, palpitaţii. tulbburări de somn, oboseală, tulburări de echilibru, apatie. Aceste stări apar ca urmare a variaţiilor de temperatură.
‘’Astenia duce şi la scăderi ale tensiunii arteriale, tulburări de echilibru şi de ritm cardiac. Aceste stări apar ca urmare a efortului organismului de a se adapta la variaţiile de temperatură’’, spune medicul de urgenţă Tudor Ciuhodaru.
Astenia de primăvară poate fi combătută cu ajutorul unei alimentaţii corespunzătoare, o cură cu vitamine şi odihnă, spun medicii. Sunt recomandate salatele, fructele şi legumele, verdeţurile de sezon.
Fructele cu un conţinut bogat de vitamina C, citricele, sunt cele mai indicate, dar şi urzicile şi spanacul.
‘’Vitaminele A şi C ajută la creşterea rezistenţei organismului la infecţii, iar vitamina B12 şi fierul combat anemia. În această perioadă sunt recomandate verdeţurile de sezon: urzicile, spanacul, salata verde. Benefice sunt şi fructele, în special cele cu un conţinut bogat în vitamina C, cum ar fi citricele, merele sau măceşele’’, încheie medicul Tudor Ciuhodaru.
Specialişii recomandă ca mesele să fie regulate şi să se respecte şi orele de somn.
Vă mai recomandăm: