Vaccinul pentru gripa porcină, interzis gravidelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Streinu Cercel, secretar de stat
Adrian Streinu Cercel, secretar de stat

Vaccinul contra gripei pandemice produs de Institutul „Cantacuzino“ nu este recomandat în acest moment femeilor însărcinate. Adrian Streinu Cercel a susţinut că deocamdată nu au început testele pentru gravide.

„În momentul de faţă, Institutul Cantacuzino nu a extins testele şi pentru femeia însărcinată. Urmează să vedem în cursul lunii ianuarie în funcţie şi de datele pe care le vom avea“, a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. La Iaşi sunt internate două femei diagnosticate cu gripă porcină, care au născut prin cezariană la 33, respectiv 35 de săptămâni de sarcină. Femeile respiră cu ajutorul aparatelor, iar bebeluşii sunt la incubator, la Maternitatea „Cuza Vodă“.

„Starea celor doi copii este bună şi nu au apărut nicio complicaţie până în acest moment. Sperăm nici să nu se întâmple“, a precizat Maria Stamatin, directorul Centrului Regional de Terapie Intensivă Neonatală din Iaşi.

Femeia din Neamţ, bolnavă de gripă porcină, care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni, este internată la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul „Spiridon“ şi, chiar dacă respiră cu ajutorul aparatelor, începe să îşi revină. Femeia de 37 de ani din localitatea Mogoşeşeti Siret, care a născut duminică noaptea, este în continuare în stare gravă, iar pronosticul medicilor este rezervat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite