Trei studenţi din Galaţi au dat ideea de argint automatistului unei fabrici de ambalare a margarinei din Ploieşti
0Soluţia tehnică originală elaborată de cei trei studenţi a fost prezentată unui juriu alcătuit din ingineri ai fabricii Unilever.
Trei studenţi din Galaţi, Andrei Sorin Bolocan (doctorand în anul al treilea la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor), Savin Timofte (student în anul al patrulea la Facultatea de Inginerie Mecanică) şi Eugen Marin (student în ultimul an la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică), au oferit o soluţie ingenioasă automatistului unei fabrici de ambalare a margarinei din Ploieşti. Proiectul studenţilor gălăţeni, numit SmartMinds, a propus o soluţie practică şi economică pentru o problemă reală a acestei linii de ambalare, care a fost prezentată unui juriu alcătuit din ingineri ai fabricii Unilever.
Concret, cei trei studenti au rezolvat problema unei benzi de ambalare care bloca adesea capacele, iar cutiile goale se balansau şi cădeau de pe bandă.
„Soluţia prezentată a constat în rezolvarea unui studiu de caz pentru optimizarea liniei de ambalare HAMBA pentru margarină de 250g. Problemele identificate şi propuse pentru a fi rezolvate pentru această linie au fost optimizarea înălţimii stivelor de cutii şi a procesului de alimentare a benzii transportoare cu aceste cutii, optimizarea introducerii cutiilor în găurile rotunde profilate dispuse pe banda transportoare metalică a maşinii HAMBA, cutii ce vor fi umplute cu margarină de către următorul utilaj HAMBA, optimizarea procesului de alimentare a benzii transportoare cu capace. Modul nostru de rezolvare a fost apreciat de către comisie şi ne-a adus locul al doilea în această competiţie, la care au participat şase echipe finaliste la nivel naţional. Suntem mândri de rezultatul obţinut şi sperăm ca in viitor, tot mai mulţi studenţi să participe la astfel de concursuri ce au echipe mixte. A fost o experienţă extraordinară şi am plecat de acolo cu noi cunoştinţe despre ceea ce înseamnă producţie şi lucru în echipă”, ne povesteşte Eugen Marin.
Totul a făcut parte din competiţia Unilever Engineers' League, bazată pe un studiu de caz real din producţie. În echipe de câte 3 persoane, studenţilor participanţi li s-a cerut să conceapă soluţii inteligente şi inedite. Concursul s-a adresat în special studenţilor de la facultăţile de profil tehnic.
Metoda de rezolvare propusă de studenţii găţăţeni a fost apreciată de juriu, echipa Universităţii plasându-se pe locul al II-lea în această competiţie la care au participat 6 echipe finaliste la nivel naţional.