Toate drumurile duc la Fisc. Instituţia, blocată de o nouă reglementare: registrul de bani personali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de întreprinzători din Vrancea, în special patroni de magazine sau  taximetrişti, şi-au lăsat de izbelişte afacerile şi au luat calea fiscului, pentru a se conforma noilor reglementări fiscale obligatorii.

Agenţii economici trebuie să depună până pe 8 mai notificarea privind instituirea registrului de bani personali prin care agenţii economici sunt obligaţi să asigure înregistrarea banilor deţinuţi de angajaţi la ora începerii programului de lucru.

Norma a fost dată pe data de 30 aprilie, agenţii economici având aşadar foarte puţin timp la dispoziţie să depună această notificare obligatorie, altfel amenda pentru nedepunere fiind de 9000 de lei.

De aici şi cozile imense de la biroul deschis de finanţe în acest sens, lucru care i-a enervat pe oameni, nevoiţi să stea înghesuiţi câteva ore pe un hol strâmt ca să depună documentul în cauză.

„Fotografiaţi-ne să vadă şi lumea cum îşi bat joc de noi. Stau de o oră la rând şi abia se mişcă. Puteau măcar din respect să organizeze mai multe ghişee, nu să stăm să ne pierdem ziua pe aici”, ne-a declarat Florin Ciubotea, agent economic din Focşani.

Un alt focşănean spune că Ordinul emis de Ministerul Finanţelor denotă lipsă de respect pentru contribuabil, prin termenul nerealist de punere în aplicare.

„Ordinul a fost emis pe 30 aprilie şi precizează că registrul trebuie procurat până pe 8 mai, deci în cinci zile lucrătoare.Trebuie să cauţi prin tot oraşul ca să le găseşti, pentru că la momentul actual lipsesc.”, a reacţionat şi Vasile Mihu.

Abia când spiritele au început să se încingă, conducerea Administraţiei de Finanţe Vrancea a hotărât suplimentarea numărului de funcţionari care să preia documentele de la oameni.

Finanţiştii au anunţat că notificarea poate fi depusă şi prin poştă, cu confirmare de primire, cu data limită de depunere 8 mai.

Registrul de bani personali trebuie să fie completat zilnic de către personalul care îşi desfăşoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, la începutul programului de lucru, fără ştersături sau modificări şi fără a lăsa spaţii neutilizate.

În acest fel, în cazul unui eventual control, patronii sau angajaţii nu vor mai putea susţine că banii găsiţi în plus faţă de sumele înregistrate sunt bani personali.

În Vrancea sunt înregistrate peste 12.000 de case de marcat.

Focşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite