Procesul de corupţie al lui Marian Oprişan de la Cluj-Napoca se apropie de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul a cerut avocaţilor să pregătească eventuale solicitări de schimbare a încadrării faptelor, conform Noului Cod de Procedură Penală. La termenul de astăzi au fost audiaţi martori ai acuzării.

În această dimineaţă, la Judecătoria Cluj Napoca s-a derulat astăzi  dimineaţă un nou termen din procesul de corupţie în care Marian Oprişan este învinuit pentru abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu adus la buget de 1,9 milioane de dolari.

Acesta nu a fost prezent în sală, avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ declarându-i jurnalistului după problemele medicale din ultima perioadă.

De altfel, la termenul de astăzi au dat declaraţii martorii acuzării, respectiv angajaţii unei firme private de transport balast pentru drumuri, care au făcut precizări legate de pietruirea unor drumuri comunale.

De asemenea, judecătorul Lucian Buta a citat pentru termenul viitor, pe 22 mai, aducerea cu mandat a doi angajaţi ai Consiliului Judeţean Vrancea, Petrică Grozavu şi Valerica Lola, în afară de aceştia urmând să mai fie de audiat un singur martor.

Practic, procesul se apropie de final, judecătorul precizând astăzi avocaţilor să pregătească eventuale solicitări legate de schimbarea încadrării faptelor, în lumina Noului Cod de Procedură Penală.

În procesul în care Oprişan este învinuit judecătoriii vor să afle cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi cum s-a achiziţionat Complexului Turistic Căprioara.

Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite după ce Consiliul Judeţean Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern.

Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans.

DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.

Mai puteţi citi:

Cum fuge „hăituitul” Oprişan, de şapte ani, de justiţie, în „Dosarul Căprioara”: prefecţi amnezici, poliţişti aroganţi cu instanţa, primari audiaţi cu forţa

Prietenii baronului Oprişan  câştigă contracte bănoase de la Consiliul Judeţean Vrancea, în ciuda problemelor penale pe care le au

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite