Iv cel Naiv, poetul anonim care a cucerit internetul, este din Focşani
0Într-un interviu acordat pentru Andreea Esca la postul de radio Europa FM, poetul Iv cel Naiv a dezvăluit că s-a născut şi a copilărit în Focşani.
Iv cel Naiv este un personaj care a apărut în spaţiul public în anul 2009, publicând poezii care au stârnit interesul oamenilor.
Este un om care nu doreşte să se ştie nimic despre el, considerând că oamenii ar trebui să se bucure de artă şi nu de autor.
Practic, povestea lui Iv cel Naiv a început cu versuri trimise prin sms iubitei, apoi a continuat pe blogul ivcelnaiv.ro unde lumea venea să-şi ia doza zilnică de poezie cu zâmbete.
Între timp, acesta a publicat mai multe volume, „Versez”, „Uibesc” , „Nesfârşesc” şi "16 poezii de iubire pe care mi le-aş fi scris mie dacă aş fi fost tu", iar de curând Iv cel Naiv a fost invitatul Andreei Esca la postul de radio Europa FM. Aici ascultătorii au aflat că poetul anonim este din Focşani.
„Inginer la bază, visător profesionist, donator universal de poezie şi salvator în viaţa de zi cu zi. Sunt tatăl a două fete de la care învăţ tot felul de chestii. Sunt din Focşani şi am vrut să plec de acolo într-un oraş mai mare, unde să am mai multe posibilităţi”, a spus poetul în cadrul emisiunii.
"Acasă, Iv cel Naiv este la fel de frumos, chiar mai frumos, trăieşte superb, are un fel al lui foarte poetic de a face lucrurile. Îl iubesc pentru toate gesturile mici pe care le face, pentru sufletul său mare. E un tată mai bun decât sunt eu mamă ca să zic aşa, este un părinte extraordinar”, a mărturisit soţia despre Iv cel Naiv.
Ce scrie Iv cel Naiv
poetul în societate
spre deosebire de ultimul doctor de pe ambulanţă
cu care m-am întâlnit, care nu era deloc poet,
poetul e doctor pe ambulanţă.
cum simte vreo urgenţă emoţională, pune girofarul
unui titlu strălucit şi intervine la faţa locului.
(faţa locului, nu fata locului –
pe vremuri, când nu foloseam diacritice,
am făcut de câteva ori această regretabilă confuzie;
aşadar, poetul operează fapte, situaţii, nu oameni.)
ajuns la faţa locului, poetul observă situaţia,
apoi deschide trusa de metafore, figuri de stil,
jocuri de cuvinte, oximoroni şi le administrează.
de obicei, poeţii lasă în urma lor
cele mai citite reţete – volume întregi,
cu ilustraţii frumoase pe copertă;
plecând să opereze de urgenţă o sensibilitate traumatizată
în urma unui accident sentimental, să panseze
un mental colectiv tumefiat, să salveze
de la moarte speranţa vreunei generaţii…