Patronii magazinelor craiovene se zbat să ajungă în mall. Vezi aici cât este chiria în Electroputere Parc!

Faptul că, pentru un metru pătrat, la Electroputere Parc se cere şi cu 20 de euro mai mult decât în centru nu-i opreşte pe patroni să migreze către malluri, generând picajul chiriilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce craiovenii îşi fac deja planuri de cumpărături în mallurile care vor fi deschise în 2011 şi 2012, concurenţa începe să le dea fiori proprietarilor de spaţii comerciale. Deşi chiria practicată, spre exemplu, la Electroputere Parc este cu mult mai mare decât în zonele cu tradiţie, mulţi patroni au decis să-şi mute afacerile în centrele comerciale.
„Va deveni un obicei să vii în mall, nu numai la cumpărături, ci şi pentru petrecerea timpului liber. Având în vedere că locuitorii oraşului au aşteptat mult să vadă acest mall, cred că va avea mare succes. Chiriile sunt mai mari, într-adevăr, dar sunt convinsă că se va face profit“, ne-a spus patroana unui magazin de haine situat în centrul Craiovei.


Mai scump în mall


Femeia a încheiat recent un contract de închiriere pentru un spaţiu la Electroputere Parc. Un astfel de magazin poate avea, în mall, o chirie lunară de 27 de euro pe metru pătrat, la care se adaugă 8 euro/mp pentru cheltuieli de întreţinere şi marketing. Chiria pe metru pătrat scade cu un euro în cazul zonei de distracţii şi restaurante. Tarifele pentru întreţinere şi marketing sunt însă mai mari, ajungând la 10 euro/mp. Pentru comparaţie, în zona centrală, un spaţiu comercial se închiriază cu 15 - 20 de euro/mp, susţin specialiştii.
În schimb, dacă vor scoate bani mulţi de pe urma afacerii, patronii din mall va trebui să plătească aşa-numita „turnover rent“, o redevenţă de opt procente din cifra anuală de afaceri, în locul chiriei.

Experţii pieţei imobiliare craiovene nu sunt optimişti în privinţa şanselor de reuşită ale viitoarelor centre comerciale. Cu toate acestea, Cristian Clenciu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare, admite că apariţia mallurilor va face să scadă nivelul chiriilor pentru spaţiile din zona Unirii şi din magazinul Mercur. Nu şi pentru cele de pe Calea Bucureşti, crede el.

Află ce spune conducerea Mercur despre cuantumul chiriilor din centrul comercial astăzi, din "Adevărul" de Oltenia!

citeste totul despre: