Pâinea iepuraş, un deliciu pe masa de Paşte. Cum se modelează aluatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pâine iepuraş

Nu îţi trebuie o îndemânare ieşită din comun pentru a-i încânta pe cei dragi cu o altfel de pâine. Pâinea iepuraş are reţeta pe bază de lapte, nu se prepară greu, iar rezultatul este sănătos, cu o aromă aparte, dar şi un aspect demn de Sărbătoarea Pascală.

Pâinea iepuraş se poate prepara, fără îndoială, din orice aluat, însă vă propunem să încercaţi şi această reţeta cu adevărat delicioasă. 

Ingrediente

1 kilogram făină

1 cub de drojdie

5 linguriţe zahăr

3 linguriţe sare

600 ml lapte

120 grame unt

un gălbenuş

Mod de preparare

Mai întâi topim untul, iar dacă llaptele nu am apucat să-l scoatem mai devreme din frigider, îl putem peste unt şi-l încălzim puţin.

Într-un bol mare punem făina, zahărul şi sarea, amestecăm, adăugăm drojdia fărâmiţată, untul şi laptele şi începem să frământăm până când aluatul se desprinde de pe mâini.

Îi dăm o formă rotundă şi-l acoperim cu un prosop umed. Aluatul trebuie lăsat până când îşi dublează volumul.

Cum modelăm iepuraşii

Mai întâi pregătim o tavă cu hârtie de copt. Din aluat formăm bastonaşe şi le dăm forma unui melc, pornind din interior. Gata corpul iepuraşului. îl aşezăm cu grijă în tavă. Capul se face la fel de uşor. Formăm o bilă, păstrând proporţia corpului făcut anterior, apăsăm uşor cu mâna, iar într-o parte, crestăm aluatul cu o foarfecă pentru a forma urechiuşele. Aşezăm şi capul iepuraşului şi nu uităm să punem o boabă de piper care va reprezenta ochiul iepuraşului.

Formele de iepuraş se ung cu gălbenuşul de ou şi se dau la cuptor la foc moderat.

Craiova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite