Craiova: EXCLUSIV/Cheia rezolvării necesarului de energie al planetei se află la o echipă de cercetători olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Visul omenirii de a descoperi o sursă de energie inepuizabilă pare a fi împlinit. Prof. univ. dr. Ioan Burnea, coordonatorul echipei de cercetare formată din doi profesori universitari doctori în chimie şi trei ingineri specialişti în electrotehnică, absolvenţi ai facultăţii de profil la Universitatea din Craiova, susţine că deţine cheia rezolvării necesarului de energie al planetei.

Citeşte şi:

Profesorul Ioan Burnea are o activitate didactică în domeniul chimiei de aproape 50 de ani. El şi-a dedicat întreaga viaţă studiului electronului.  „Toţi am abordat o problemă de senzaţie şi anume existenţa fenomenului de perpetuum mobile în natură şi valorificarea energiei de mişcare continuă a electronilor în jurul nucleelor atomice. Ideea este extraordinară pentru că, dacă se va reuşi punerea în practică, vom avea la dispoziţie o sursă de energie inepuizabilă şi nepoluantă, care va rezolva pentru totdeauna nevoia de energie a omenirii. S-ar putea crea în viitor un perpetuum mobile”, afirmă profesorul Burnea.

image

Nevoile de energie ale omenirii pot fi rezolvate prin perpetuum mobile electronic, mai afirmă cercetătorii craioveni: „Am analizat cu responsabilitate existenţa fenomenului de perpetuum mobile în natură. Aceasta deoarece, cu două-trei secole în urmă, o serie de fizicieni au afirmat hazardat că acest fenomen nu există în natură şi că nu se poate construi un perpetuum mobile deoarece contravine legilor fizicii - pe  atunci nu se cunoştea structura atomului şi se spunea că este gol. De fapt, atomul are un nucleu şi un înveliş electronic”.

Mişcarea electronilor în atomi în jurul nucleelor atomice, de miliarde de ani, este un exemplu concret de perpetuum mobile electronic. "Numai electronii de pe straturile de valenţă care participă la legăturile chimice nu prezintă acest fenomen, dar, chiar şi în aceşti atomi din combinaţii, în straturile mai apropiate de nucleu, electronii se rotesc fără întrerupere, fără a primi sau ceda energie. De aceea, în apă, aer, pământ, în organismele plantelor şi animalelor, ca şi în organismul nostru, electronii se învârtesc fără încetare”, mai explică profesorul Ioan Burnea.

Profesorul Burnea şi fiul său inginerul Mihai Burnea vor să dovedească că teoria poate fi aplicată practic

image

Profesorul spune că important este valorificarea energiei de rotaţie perpetuă a electronilor, ceea ce ar însemna rezolvarea necesarului de energie pe planeta noastră. „Noi avem cheia acestei rezolvări, care este numai o problemă tehnologică, fără distrugerea atomului“.

Colectivul de cercetători craioveni vrea să creeze o variantă a sistemului de perpetuum mobile electronic la nivel macro, pentru a dovedi experimental că acest fenomen poate fi valorificat. Sub coordonarea profesorului Burnea au lucrat pentru acest proiect atât soţia cât şi cei doi fii, dar şi nora sa, specialişti în electrotehnică. Toate aceste noţiuni fundamentale au fost puse într-o carte ştiinţifică de excepţie "Miracolul Electronului" apărută recent la editura Sitech.

De ce aveţi nevoie pentru punerea în practică a acestei teorii?

Prof. univ. dr. I.B.: Este nevoie în primul rând de voinţă. Este o descoperire care şi pe noi ne uimeşte. Ea trebuie să rămână a României. Institutele din Bucureşti ar putea să pună în practică această senzaţională idee. Ea nu poate fi realizată de doi trei oameni. Este nevoie de finanţare şi de tehnologie la nivel macro.  

Pe ce se bazează această teorie?

Prof. univ. dr. I.B.: Pe valorificarea energiei de rotaţie perpetuă a electronilor. Facem apel la specialiştii şi inginerii energeticieni de pretutindeni să-şi unească eforturile pentru rezolvarea tehnologică a acestei probleme vitale pentru omenire.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite